Hoofdcommissaris betrapt: bosjes ‘homoparking’ Rivierenhof weg?

Districtsvoorzitter Frank Geudens (sp.a) wilt dat de bosjes aan de zogenaamde homoparking in het Rivierenhof worden gesnoeid. Dat verklaart hij daags nadat bekendraakte dat onder meer een federale hoofdcommissaris van politie op heterdaad betrapt werd.

Geudens wil bosjes weg aan ‘homoparking’, Patrick Lefelon, Het Laatstev Nieuws, 05.12.2011

Districtsvoorzitter Frank Geudens (S.pa) vraagt dat de bosjes aan de homoparking in het Rivierenhof worden gesnoeid. Dat zal mannen afschrikken om er nog met mekaar af te spreken. Geudens reageert daarmee op het nieuws dat een hoofdcommissaris van de federale politie op die parking werd betrapt tijdens een vrijpartij met een andere man.

De politie houdt tegenwoordig een oogje in het zeil op de parking langs de Parkweg van het Rivierenhof. Die afgelegen, weinig gebruikte parking is een nieuwe afspreekplaats voor homomannen geworden. Vroeger waren vooral het Stadspark en de middenvijver op Linkeroever gekend als rendez vous-plaatsen. Die zijn hun aantrekkingskracht bij homo’s kwijtgeraakt, omdat er te veel wandelaars en joggers komen. De lokale politie weet dat ook, en is daarom alert dat het Rivierenhof niet de nieuwe ‘place to be’ wordt voor homomannen. Bij een gerichte actie op 24 november werden zes mannen opgepakt voor ondervraging. Tegen vier van hen werd proces-verbaal opgemaakt voor openbare zedenschennis. Eerder was al een hoofdcommissaris van de federale politie tegen de lamp gelopen. Ook tegen hem is een pv opgemaakt. Districtsvoorzitter Frank Geudens pleit ervoor om de bosjes aan de parking te snoeien, zodat je vanaf de Parkweg duidelijk ziet wat er gebeurt in en rond de geparkeerde auto’s. Het Rivierenhof is echter eigendom van het provinciebestuur.

Niet Muyters

Het nieuws over de betrapte hoofdcommissaris leidde het afgelopen weekend tot een jammerlijk misverstand. Hoewel het duidelijk ging om een hoofdcommissaris van de federale politie, meenden veel mensen daarin hoofdcommissaris Serge Muyters te herkennen. Hij kreeg tientallen sms-berichten met ‘Gaat dat over u?’ en ‘Veel sterkte’. Nee dus, de betrapte hoofdcommissaris is niet Serge Muyters. Hij werkt voor de lokale politie. Zijn kantoor is trouwens op de Oudaan, in het centrum van de stad. De betrapte hoofdcommissaris van de federale politie werkt op de Noordersingel, op honderd meter van het Rivierenhof.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Politiek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s