25ste L-day Gent op 4 februari 2012

De 25ste editie van de Lesbiennedag vindt plaats op 4 februari in de Vooruit.

Persbericht: Folía vzw viert 25ste editie L-day in Gentse Vooruit

Op 4 februari 2012 wordt het Kunstencentrum Vooruit in Gent de ‘place to be’ voor elke lesbische, biseksuele en transgendervrouw. We vieren de 25ste editie van de L-day, dat al een kwarteeuw de vrouw in al haar facetten bezingt. Dit kleurrijke festival opgeluisterd door Hannelore Bedert, Liesje Lefever en uiteraard alle andere, minder bekende, maar daarom niet minder boeiende vrouwen die workshops begeleiden en performance ten beste geven.

Anno 2012 wordt het een jubileum- en mogelijks finale editie waarbij L-day de balans opmaakt met betrekking tot de verworvenheden van lesbische, biseksuele en transgender (lbt-)vrouwen en meisjes in België. Dat opnieuw door in te zetten op informatie, ontmoeting én ontspanning; hun succesvolle festivalformule mét inhoud!

Zo is er de in Gent beroemde lesbisch-feministische sambaband, Famba, die haar geheimen prijsgeeft aan vele bezoekers en fans tijdens één van de vele L-workshops. Ook Les Drag Kings de Bruxelles doen ons hun wereld ontdekken. Maar ook met comedy van o.a. Liesje Lefever en muziek van Hannelore Bedert vullen sterke madammen het nieuwe L-programma.

Naast “feest” biedt L-day uiteraard ook de nodige “sérieux” in de vorm van debatten. Door films en literatuur ontdekken we ook de leefwereld van lotgenoten in het buitenland. Wat ons opnieuw terugbrengt naar 25 jaar L-day, 25 jaar lbt-community in eigen land. Met “Lez’ Amour” wil Folía dankzij de L-day die veranderingen en evoluties een platform te geven. Wat ons tot de essentie van ons evenement brengt: de vrouw in al haar facetten.

L-day mikt dit jaar dus vooral op het organiseren van één groots cultuurfestival. Voor elk wat wils, aandacht voor jong en oud, voor geschiedenis en actualiteit en voor zij die ‘out and proud’ zijn maar ook voor zij die nog een duwtje in de rug nodig hebben. Toch vinden we één mindere noot in de feestvreugde, namelijk de onzekerheid rond het voortbestaan de het vrouwenevenement. Ondanks de succesformule van L-Day blijft financiële en structurele steun een pijnpunt, waardoor de L-dames mogelijks aan hun laatste L-editie toe zijn.

Toch werken de L-vrijwilligsters volop met hun roze hart en ziel om er een onvergetelijke editie van te maken, want the show must go on, toch?

L-BLOK
Wat?
L-day is hét jaarlijks evenement door en voor lesbiennes, biseksuele vrouwen & overige sympathieke medebewoners van deze aarde.
L-day is een project van Folía vzw, met de steun van Wel Jong Niet Hetero vzw.
Wanneer?
Zaterdag 4 februari 2012
Vanaf 13 uur en aansluitend is er de fuif in de concertzaal vanaf 21.30 uur.
Waar?
Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent.
Tickets
Koop je aan de ingang op de dag zelf aan €10 (€8 voor mensen met studentenpas, vervangingsinkomen, 60+ of çavariapas).

Meer info?
http://www.l-day.be
http://www.facebook.com/L.day.Belgium
http://twitter.com/#!/Lday_Gent

Dit bericht werd geplaatst in Holebi en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s