Hoofdcommissaris federale politie betrapt op homoseks in Rivierenhof

Het Rivierenhof in Deurne blijkt tegenwoordig in de smaak te vallen bij homokoppels. Zo is onder meer een hoofdcommissaris van de Antwerpse federale politie betrapt. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en Gazet van Antwerpen. Hoewel de feiten gebeurden buiten de diensturen, riskeert de hoofdcommissaris een serieuze sanctie. Het Comité P onderzoekt het delicate voorval.

De hoofdcommissaris had net zijn dienst beëindigd toen agenten van de lokale politie hem achter enkele struiken op heterdaad opmerkten. “Onbegrijpelijk dat de hoofdcommissaris dit risico heeft genomen. Die plaats ligt aan een parkweg waar na schooltijd veel kinderen voorbijkomen. De jongste weken is het er op de koop toe drukker dan anders door wegenwerken in de buurt. Daarom patrouilleert de politie er geregeld en stelt processen-verbaal op, meestal tegen homokoppels. Van die pv’s komen kopies trouwens toe op de dienst van de betrapte hoofdcommissaris”, laten politiemensen weten in Het Laatste Nieuws.

De collega’s vinden het niet enkel onbegrijpelijk, maar vooral ook jammer. Want de hoofdcommissaris mag zich bijna zeker aan een tuchtsanctie verwachten. “Hij is één van de sympathiekste officieren binnen het korps. Het was algemeen geweten dat hij homo was. Zijn dienst heeft een goede reputatie en dat is vooral ook zijn verdienste”, klinkt het.

Commissaris-generaal Paul Van Thielen is ondertussen ingelicht door de overste van de hoofdcommissaris. Gezien de hoge graad van de politieman, ligt het dossier bijzonder gevoelig. Woordvoerster Agnes Reis van de federale politie: “De feiten zijn bij de leiding bekend. Het Comité P, dat toezicht houdt op de werking van de politie, heeft het onderzoek overgenomen. De leiding van de federale politie heeft inzage in het dossier gevraagd om een tuchtprocedure tegen de man op te starten. Dat is nog niet gebeurd omdat de betrokkene met vakantie is.”

Buiten de diensturen

Dat de man werd betrapt buiten de diensturen, doet in dit geval niet ter zake. Een politieman moet ook in zijn vrije tijd uitkijken wat hij doet. Volgens advocaten die beslagen zijn in tuchtrecht is de ‘weerslag’ op de functie de bepalende factor. Een agent die in zijn vrije tijd wordt betrapt op dronken rijden, kan een blaam krijgen. Maar als hij voor de verkeerspolitie werkt, wordt dat een zwaardere tuchtstraf, zoals een boete of zelfs een schorsing. “In dit geval is de weerslag op de functie niet te onderschatten. De hoofdcommissaris is vlak bij zijn kantoor door politiemensen betrapt. Probeer dan op het werk maar eens te doen alsof er niets is gebeurd. Dat is onmogelijk”, zeggen advocaten. Het Antwerpse parket wacht op het verslag van het Comité P om te beslissen of de hoofdcommissaris al dan niet vervolgd wordt. Openbare zedenschennis kan bestraft worden met een opsluiting van acht dagen tot één jaar en met een boete van 26 tot 500 euro.

Meer controles

Lokale Politie Antwerpen controleert tegenwoordig meer in het Rivierenhof. “Omdat we de laatste tijd meer en meer klachten kregen, is het politietoezicht in het Rivierenhof verhoogd”, zegt politiewoordvoerster Veerle De Vries in Gazet van Antwerpen. “We hebben op 24 november ook al een eerste gerichte actie gehouden. Daarbij zijn tien mensen gecontroleerd, zes mensen gearresteerd, er zijn een aantal informatierapporten opgesteld, en er zijn vier processen-verbaal voor openbare zedenschennis opgemaakt.” De verbalisanten zijn tussen de 65 en 83 jaar oud. Of hun parkpartners zijn kunnen vluchten voor de politie, is niet duidelijk.

Stadspark en Sint-Annabos minder populair

Traditioneel worden het Stadspark en het Sint-Annabos beschouwd als populaire homo-ontmoetingsplaatsen. Een eenduidige verklaring voor de trek naar het Rivierenhof is er niet. “Er zijn een paar opties”, zegt De Vries. “Het Stadspark is drukker geworden, er lopen meer mensen rond en dus is de sociale controle groter. En in het Sint-Annabos op Linkeroever zijn flink wat bomen gerooid. Er zijn daar minder schuilplaatsen.”

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi, Media en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op Hoofdcommissaris federale politie betrapt op homoseks in Rivierenhof

 1. Rob Ocop zegt:

  Amaai, dat zijn pas gemotiveerde agenten. Tot hun 83 jaar in dienst blijven!

 2. deDeurs zegt:

  Maar wie is de huidige hoofdcommissaris dan? ‘Van wie al lang bekend is dat hij homoseksueel is’, las ik ergens. Serge Muyters, dus? Maar die bekleedt die functie toch niet meer?

 3. deDeurs zegt:

  OK. Nog steeds jammer dat ik de naam niet weet. Ik wil voor mijn Nederlandse blog een wat genuanceerder stukje over deze HC schrijven dan wat er zoal op internet is verschenen. Het druk bezochte PowNed bij voorbeeld maakt het wel héél bont. De suggestie wordt gewekt dat het om de zo veelste keurig getrouwde overheidsdienaar gaat, terwijl ik hier al lees dat het reeds lang bekend was dat de man homoseksueel is. Maar ik kan hier al aardig mee uit de voeten Benjamin, bedankt voor de informatie.

 4. deDeurs zegt:

  ‘Hoofdcommissaris’, dan ben je toch een hooggeplaatste? De naam van de burgemeester van een gemeente is toch ook gewoon op te googelen? Ik vond wel namen van zijn voorgangers…
  Maar okee, het is inderdaad verder niet van belang. Wel van belang – voor mij althans – is dat met zijn ‘slippertjes’ geen vrouw + kinderen de dupe zijn. En dat is wat sommige nieuwsdiensten gewoon niet de moeite vinden om te vermelden. Nogmaals bedankt voor je medewerking, ik kan aan de slag.

  • Benjamin zegt:

   Zoals ik al zei is hoofdcommissaris een graad, een rang. Geen functie. De graden bij de Belgische politie zijn: agent van politie, inspecteur, hoofdinspecteur, commissaris, hoofdcommissaris.

   Dan heb je uiteraard ook functies: bijvoorbeeld directeur van een dienst, wijkteammanager, korpschef (de baas van een politiezone) en de grote baas is de commissaris-generaal. Ook dat is geen rang. De commissaris-generaal is van graad hoofdcommissaris.

 5. deDeurs zegt:

  Ik zie het al, het is net zo onzinnig ingewikkeld als in Nederland…

 6. Pingback: Hoofdcommissaris betrapt: bosjes ‘homoparking’ Rivierenhof weg? | Lacquemant

 7. gabriel zegt:

  WAT EEN GE’LUL’ !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s