Knitting Against Aids tegen serofobie in Brussel

Zondagavond vindt voor de tweede editie Knitting Against Aids plaats, een project van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dat is een project waarbij mensen opgeroepen worden sjaals te breien die dan verkocht worden ten voordele van de strijd tegen aids en hiv. Bruno De Lille, Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen en sinds jaar en dag actief in LGBT-verenigingen, doet ook dit jaar mee.

Persbericht: Knitting Against Aids: breien tegen serofobie

Zondagavond vindt voor de tweede editie Knitting Against plaats, een project van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dat is een project waarbij mensen opgeroepen worden sjaals te breien die dan verkocht worden ten voordele van de strijd tegen aids en hiv. Bruno De Lille, Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen en sinds jaar en dag actief in LGBT-verenigingen, doet ook dit jaar mee.

Dit jaar draait alles rond de strijd tegen serofobie. Het is de eerste keer dat er in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een dergelijke project tegen serofobie wordt opgezet.

“Seropositieven zijn nog steeds het slachtoffer van discriminatie, hier en in het buitenland. Daardoor raken ze vaak in een isolement terecht of durven ze niet meer voor hun ziekte uitkomen. Dit is dus in de eerste plaats een strijd tegen de sociale uitsluiting en discriminatie”, aldus De Lille.

Verschillende scholen, rusthuizen, designers, asielcentra en individuele mensen hebben zich al ingeschakeld in het project. Zo zijn er naast de individuele breiers, modestudenten en designers meer dan 15 groepen die hun steentje, of zeg maar breinaald, bijdragen.

Naast individuele sjaals worden er ook reuzensjaals gemaakt en patchworks. In aanloop van het project werden verschillende standbeelden in het centrum van Brussel met een sjaal om zo op een aparte manier de broodnodige aandacht te vragen voor deze onderbelichte problematiek.

“Ik hoop van harte dat de veiling een succes wordt want een deel van de opbrengst zal gaan naar de oprichting van het eerste HIV-café in Brussel. Een ander deel van het geld zal naar Kameroen gaan in het kader van de internationale solidariteit”, benadrukt De Lille.

Op 27 november vindt het slotevenement plaats in het Théâtre du Vaudeville in Brussel. Op het programma staan onder andere een modedefilé gevolgd door een veiling van de sjaals en creaties van Belgische en Hollands designers. Daarnaast ook nog een fototentoonstelling, een artistieke montage van Marina Yee, een documentaire…. Het evenement wordt afgesloten met een concert.

Op Wereld Aids Dag zelf, op 1 december, worden de sjaals verkocht in het Centraal Station en het Zuidstation. Daarna wordt de verkoop verdergezet in MicroMarché.

Knitting Against Aids is een initiatief van Brusselse staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Bruno De Lille (Groen!) in samenwerking met het Regenbooghuis en bekende kunstenaars zoals Marina Yee.

Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid, Holebi, Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s