WJNH deelt condooms uit op drie locaties tijdens Take Care Week tegen hiv


Wel Jong Niet Hetero gaat tijdens de Take Care Week, de grote solidariteitsactie met mensen met hiv, condooms uitdelen in Leuven, Antwerpen en Brussel. De Take Care Week is vandaag gestart en loopt tot 30 november.

Persbericht: Jongeren Wel Jong Niet Hetero nemen heft in eigen handen n.a.v. Wereld Aids Dag!
“We kunnen er de condooms niet zelf rond doen, maar ze op z’n minst in hun handen geven!”

Volgende donderdag, 1 december, is het Wereld Aids Dag! Iedereen werd vorig jaar omvergeblazen door de cijfers: 1 op 20 homo’s is besmet met HIV. Gooi daar nog bovenop: de onwetendheid en taboesfeer rond het thema, het vaak onveilig vrijgedrag en de laksheid in het al dan niet laten testen en we voelen ons genoodzaakt dat probleem aan de kaak te stellen! Dit doet Wel Jong Niet Hetero in samenwerking met Sensoa door dit weekend, 25 tot 27 november, condooms en rode lintjes in het Leuvense, Antwerpse en Brusselse nachtleven uit te delen.

Het thema (her)leeft sinds de laatste cijfers, maar zorgt dit voor een aangepast gedrag? “We merken dat jongeren steeds vaker bezig zijn met het thema, maar zien dat er nog heel wat onwetendheid heerst,” zegt Michiel Vanackere, woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero, “Zo weten velen bijvoorbeeld niet dat onveilig neuken ook zonder klaarkomen een groot risico inhoudt of dat een groot deel van de besmettingen plaatsvindt binnen relaties!” vult Michiel aan.

Mensen zien vaak de gevaren niet meer. Men sterft niet meer aan het virus mits de juiste behandeling, wat vaak een soort gemaksgevoel teweegbrengt. “Geheel onterecht,” verklaart Michiel, “de psychologische en fysische gevolgen, levenslang, mogen niet onderschat worden. Ironisch genoeg is het besef er op de één of andere manier wel, want er is toch de ‘schrik’ bij velen om zich te laten testen. Het aantal mensen dat geen zicht heeft op hun HIV-status is heel hoog en ook dat wil Wel Jong Niet Hetero tijdens het uitdelen van die lintjes en condooms aan de mensen duidelijk maken!” zegt Michiel.

Een iets ‘persoonlijkere’ aanpak

Verschillende affiches- en flyercampagnes zijn ons al voorgegaan. Ook Sensoa trok al naar evenementen met een team om condooms uit te delen. “Wel Jong Niet Hetero wil dezelfde toer opgaan door jongeren condooms te laten uitdelen en een kort gesprekje te hebben met de mensen over het thema. In Leuven in fuifzaal Lido op vrijdag, Red and Blue in Antwerpen op zaterdag en Le You in Brussel op zondag. Dit zou ons een mooi bereik moeten geven,” aldus Michiel. Ludo Smits (Red and Blue), Sylvain Daelemans (Le You) en Deborah Bennaets (&of) geven alvast aan dat ze met veel enthousiasme het jonge geweld willen ontvangen!

Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid, Going out, Holebi en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op WJNH deelt condooms uit op drie locaties tijdens Take Care Week tegen hiv

  1. Pingback: Wel Jong Niet Hetero vraagt huisartsen drempel te verlagen voor hiv-test | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s