Het Roze Huis start buddywerking voor (eenzame) holebisenioren

Oudere holebi’s hebben het moeilijk. Ze komen uit een tijd waar openlijk holebi zijn ondekbaar was, of keren in het rusthuis terug in de kast. Daar wilt Het Roze Huis iets aan doen.

Persbericht: Het Roze Huis haalt oudere holebi’s uit eenzaamheid met buddy’s

Het Roze Huis Antwerpen, de koepelorganisatie die opkomt voor holebi’s en transgenders in stad en provincie, start een uniek project waarbij holebi’s ouder dan 65 jaar uit de eenzaamheid worden gehaald. Vrijwilligers van Het Roze Huis kunnen zich opgeven als buddy die op vijf verschillende momenten op stap gaan met een 65-plusser om hem of haar te laten proeven van de lokale senioreninitiatieven en holebi-organisaties.

Het Roze Huis start nu haar zoektocht naar ouderen die nood hebben aan sociale contacten en het holebi-milieu (beter) willen leren kennen. ‘Dat wordt geen makkelijke zoektocht, net omdat ze vaak geïsoleerd leven. We hopen dat iedereen die iemand kent ons contacteert, of dat ouderen zelf de stap durven zetten,’ zegt voorzitter Sven Pichal.

Vanuit een bestaande nood
Uit bevragingen van oudere holebi’s bleek al langer dat vele van hen eenzaam zijn, vaak als gevolg van een breuk met de omgeving omwille van hun geaardheid of het verlies van hun levenspartner. Met dit experimentele buddy-systeem hoopt Het Roze Huis een aantal ouderen te kunnen motiveren om kennis te maken met activiteiten en ontmoetingsplaatsen voor senioren in hun buurt, al dan niet gericht op holebi’s.

‘We hopen dat het kan starten met de vijf momenten, en dat de ouderen in die tijd contacten leggen en opnieuw een sociaal netwerk kunnen opbouwen,’ zegt voorzitter Sven Pichal over het systeem.

‘Met dit project gaan we door op de ingeslagen weg om aandacht te hebben voor oudere holebi’s in onze stad en provincie. ‘Onze deelwerking Janus organiseert vormingen voor personeel in rusthuizen en activiteiten gericht op deze doelgroep’ vult ondervoorzitter Tuur Van Hove aan. ‘Daarnaast hebben we twee aangesloten verenigingen speciaal voor oudere holebi’s: Homomannen 40+ en Pimpernel 40plus’.

Ouderen kunnen zich aanmelden bij Het Roze Huis, Draakplaats 1, 2018 Antwerpen, bellen naar 03/288 00 84 of mailen naar info@hetrozehuis.be.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s