Club Brugge-trainer Christoph Daum homovriendelijk

Professioneel voetbal heeft geen al te homovriendelijk imago. Coming-outs op hoog niveau zijn uiterst zeldzaam. Voetbaltrainers durven zich in de media ook homofoob uit te laten. Christoph Daum (58) zal dit niet gauw doen.

Op training was de afgelopen week te zien hoe Christoph Daum een sticker van het Turkse zuivelmerk Gazi had geplakt. Voor u denkt aan sluikreclame: de Duitser steunt daarmee een liefdadigheidsinstelling. Daum heeft duidelijk een groot hart, want hij zette zijn schouders onder heel wat initiatieven, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Daum steunt Turkse weeskinderen, Düsseldorfse slechtzienden, kinderen met leukemie, mensen met een verstandelijke handicap, strijdt tegen racisme en steunt ook holebi’s.

Omdat Daum voor de aanvaarding van homoseksuelen in het profvoetbal is, sprak hij in 2008 de eerste homo- en lesbiennefanclub van FC Köln, Andersrum-rut-wiess. Daum leende ook zijn hand voor de loting van de Come Together Cup, een toernooi met homo’s en hetero’s bedoeld om discriminatie uit het voetbal te bannen.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Sport en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s