Knitting Against Aids tegen serofobie

In Antwerpen is er dit jaar geen Knitting Against Aids. In Brussel wel.

Persbericht: Tweede editie Knitting Against Aids in het teken van serofobie

Op 27 november vindt de tweede editie van Knitting Against Aids plaats in Brussel. Het project werkt ditmaal rond het thema serofobie en wil het sociale cordon rond seropositieve mensen doorbreken.

Knitting Against Aids wil hiv, aids en het belang van veilig vrijen onder de aandacht brengen. Het project is gericht op scholen, rusthuizen, jeugdbewegingen, beschermde werkplaatsen, OCMW’s, asielcentra etc.

Met Knitting Against Aids brengt het Hoofdstedelijk Gewest hiv, aids en het belang van veilig vrijen onder de aandacht van het grote publiek, en ook strijd tegen serofobie.

In aanloop van het project krijgen worden verschillende standbeelden in het centrum van Brussel op 26 november met een sjaal behangen om daarmee op Wereld Aids Dag het thema serofobie in de schijnwerpers te plaatsen.

Op 27 november vindt het slotevenement plaats in het Théâtre du Vaudeville in Brussel. Op het programma staan vanaf 18 uur onder andere een modedefilé gevolgd door een veiling van de sjaals en creaties van Belgische en Hollands designers. Daarnaast ook nog een fototentoonstelling, een artistieke montage van Marina Yee, een documentaire…. Het evenement wordt afgesloten met een concert.

Op Wereld Aids Dag zelf, 1 december, worden de sjaals verkocht in het Centraal Station en het Zuidstation. Daarna wordt de verkoop verdergezet in MicroMarché.

Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid, Holebi, Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Knitting Against Aids tegen serofobie

  1. Pingback: Knitting Against Aids tegen serofobie in Brussel | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s