Recensie: restaurant Bink

Bink is de nieuwste aanwinst van de Antwerpse homohoreca. Deze bistro aan de Minderbroedersrui profileert zich als gay friendly maar ook als student friendly. Zo heb je er gratis WiFi en zijn er stopcontacten om je smartphone en laptop op te laden. Slim gezien.

“Maar vergis je niet, iedereen die lekker én goedkoop wilt eten is welkom bij ons”, benadrukt patron en chef Steven Van Akelijen (29) in de krant. “We zijn een gay-friendly zaak, maar we richten ons op een veel breder publiek. Zo zullen ook studenten en groepen graag komen smullen van hoofdgerechten die maar 12,50 euro kosten. Studenten krijgen zelfs daarop nog korting, ze kunnen hier lekkere verse steak mét sla, saus en frietjes eten voor 10 euro!”

Bink is gelegen aan nummer 34, waar al heel wat zaken de revue hebben gepasseerd. Het restaurant werd in een mum van tijd verbouwd en is voorzien van een erg open keuken; Je kunt chef Steven op de vingers kijken. “Heerlijk eerlijk”, noemt hij zelf dat. Een mooi staaltje van ‘openbaar bestuur’, al betekende dit wel na afloop dat mijn kleren naar frieten roken. Soit.

De kaart is beperkt zo ook de prijzen. 9 euro voor een voorgerecht, 12,50 voor een hoofdgerecht en 6 voor het nagerecht. Kies je de drie, betaal je 25 euro.

We kozen voor rundcarpaccio en garnaalkroketten als voorgerecht. Als hoofdgerecht werd gekozen voor steak of de seizoensvis. Als nagerecht werd er gekozen voor een trio van ijs, een trio van chocoladedesserts en een trio van licht ontvlambare lekkernijen.

Op het eten kunnen we niets aanmerken. Lekker gebakken. De gerechten verrassen niet echt en iedereen kreeg bloemkool, spinazie en frietjes. Geen haute cuisine, maar wel een eerlijke maaltijd. Zeker voor die prijs.

Steven en zijn vriend runnen de zaak samen. Ze hebben humor, ze zijn ongedwongen en vriendelijk.

Bink is geen spectaculair restaurant, maar wel een gemakkelijk alternatief voor thuis eten of een vettige pizza van Domino’s. En je kunt er intussen je smartphone opladen. Slim!

Bink
Mindebroedersrui 34
Antwerpen
03 297 48 12

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi, Horeca en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.