Restaurant Bink: “lekker homo uiteten” op Minderbroedersrui

De Antwerspe Minderbroedersrui telt een nieuwe holebigerichte horecazaak: Bink.

Nu ook homovriendelijk restaurant op Minderbroedersrui, Dieter Lizen, 10.11.2011

Ambiancecafé Qué Pasa, boekhandel ’t Verschil en ondergoedwinkel De Onderkant in de Minderbroedersrui richtten zich al voornamelijk op een holebipubliek. Nu hangt ook ‘Bink’ figuurlijk de regenboogvlag uit. De Minderbroedersrui kleurt zo nog wat rozer.

Met slagzinnen als ‘gelegen in het homohart van Antwerpen’ en ‘lekker homo uiteten bij Bink’ prijst het eethuis Bink aan de Minderbroedersrui zichzelf aan op haar website. “Maar vergis je niet, iedereen die lekker én goedkoop wil eten is welkom bij ons”, benadrukt patron en chef Steven Van Akelijen (29). “We zijn een gay-friendly zaak, maar we richten ons op een veel breder publiek” zegt patron Steven Van Akelijen (29), “Zo zullen ook studenten en groepen graag komen smullen van hoofdgerechten die maar 12,50 euro kosten. Studenten krijgen zelfs daarop nog korting, ze kunnen hier lekkere verse steak mét sla, saus en frietjes eten voor 10 euro!” Op Stevens menu staan verder soepen, garnaalkroketten, croques, carpaccio en heerlijke chocoladedesserts.

Steven is niet aan zijn proefstuk toe: “In Merksem runde ik een restaurant aan de Bredabaan, maar met de nakende werkzaamheden daar, heb ik besloten mijn zaak te verhuizen. Bovendien woon ik hier vlakbij.” Met 48 couverts over twee verdiepingen weet Steven als zaakvoerder én chef zeker wat doen. “Maar in mijn open keuken kan en mag iedereen binnenkijken: vandaar onze slogan ‘heerlijk eerlijk’!”

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi, Horeca, Media en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Restaurant Bink: “lekker homo uiteten” op Minderbroedersrui

  1. Pingback: Recensie: restaurant Bink | Lacquemant

  2. Nadine zegt:

    Let op je rekening in deze zaak: ze rekenen voor een koffie verkeerd 3.90€. Als je dan vraagt waarom er op de kaart een koffie staat voor 2,50€, dan zeggen ze geïrriteerd dat je alleen een dessertkoffie kan nemen (koffie met chocolade en een soort speculoos), dus geen gewone koffie en die kost 3,90 €. Ook voor mayonaise en sausen wordt een behoorlijk bedrag gerekend. Dus deze zaak beter vermijden, want dit is echt bedrog en je kan elders in Antwerpen veel goedkoper en lekkerder eten. De broodjes waren aangebrand, en als je daarvan iets zegt, zeggen ze gewoon “sorry” ipv nieuwe te geven. Ook erg lang moeten wachten!

  3. Maximiliaan De Grote zegt:

    Wij waren er ook al klant van als hij nog achterin de galerij in Merksem zijn restaurant had. Daar kon je inderdaad goed en goedkoop eten. We volgden hem dan ook naar Antwerpen maar dat werd een ander verhaal: Als hij in Merksem al eens “verkeerdelijk” rekende was dit in Antwerpen gewoonte geworden. eigenlijk iedere keer als we er kwamen. Misrekenen van wijn (hadden jullie de huiswijn gevraagd?) en inderdaad de koffie iedere keer aan de hoge prijs rekenen. Voor ons hoeft het niet meer, er zijn andere eetgelegenheden. Spijtig, hij is een sympatieke man…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s