Gay short film: Nicht

Een nieuwe Belgische holebikortfilm. Nicht gaat op 11.11.’11 in première in Cinema Zuid in Antwerpen. Meer op de site en op Facebook.

“Taboe rond homoseksualiteit moet weg”, Els Dalemans, 10.11.2011

Ward Van Gucht (17) uit Bornem is één van de jonge acteurs in de kortfilm ‘Nicht’, een prent gemaakt voor en door jongeren. “We vertellen het verhaal van Tom, een jonge homo die met zijn geaardheid nergens terecht kan. Doel is om met deze film de problemen en taboes rond homoseksualiteit bespreekbaar te maken.”

Bornemnaar Ward Van Gucht volgt ‘Woordkunst-Drama’ aan de kunstschool in Gent, zijn grote droom is acteur worden. Met zijn rol in de kortfilm ‘Nicht’ zet hij alvast een grote stap in de goede richting. “Op school zag ik een oproep voor acteurs, en ik besloot deel te nemen aan de audities voor ‘Nicht’. Ik kreeg de rol van Niels, het denkbeeldige lief van hoofdpersonage Tom. Tom is een jonge homo, die zijn plaatsje in de wereld niet lijkt te vinden en nergens terecht kan om over zijn gevoelens te spreken. Hij kan zijn problemen en gedachten enkel bij mij kwijt.”, zegt Van Gucht.

“Het verhaal werd geschreven door regisseur Sven Spur, die er met een erg jonge cast en crew een prachtige kortfilm van maakte. We kregen, naar aanleiding van ‘Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011’ een kleine subsidie vanuit Antwerpen, verder stopten we zelf heel wat energie in de organisatie en uitvoering. We huurden ons materiaal voor 10 dagen, en gingen in juli aan de slag met een bende studenten en vrijwilligers. We moesten vaak improviseren, zo stopten we de cameraman in een bakfiets om bewegende beelden te kunnen filmen. Ook de montage maakten we zelf, net als de affiches, de promotiecampagne, … Ondanks het feit dat we met een jonge en vrij onervaren groep aan het werk gingen, is het resultaat indrukwekkend.”

“Echt nodig”

Met ‘Nicht’ wil het jonge team het onderwerp van homoseksualiteit bespreekbaar maken. “Op scholen en in verenigingen wordt al regelmatig rond dit thema gewerkt, maar de informatie vertrekt vaak vanuit volwassenen en wordt met boekjes en folders of via sprekers aan jongeren doorgegeven. Wij willen het anders aanpakken, door als jongeren vanuit onze eigen leefwereld een verhaal te brengen, via film omdat dit jongeren ook meer aanspreekt. Daarom hopen we op zo veel mogelijk vertoningen in scholen, maar ook op andere locaties zoals culturele centra zal ‘Nicht’ de komende maanden vertoond worden”, zegt Van Gucht. “Deze film is echt nodig. Ik ben zelf ook een jonge homo, en ik kan niet ontkennen dat er nog steeds te veel vooroordelen zijn, waardoor jonge mensen niet voor hun geaardheid durven uitkomen. Dat moét veranderen. Het was erg magisch om aan dit doel te kunnen werken met een toffe ploeg, mensen die ik voor de start van de opnames helemaal niet kende. Maar we hadden dezelfde ideeën en motivatie, hebben intens samengeleefd en samengewerkt, en hopen met onze inzet ook iets te kunnen bereiken.”

De première van ‘Nicht’ vindt plaats op vrijdag 11 november in Cinema Zuid in Antwerpen. De data en locaties van andere vertoningen vind je op http://www.nichtdefilm.be en via Facebook.

Nicht
Van: Sven Spur.
Met: Lukas Bulteel, Ward Van Gucht, Marot Heydt, Dany Bouman, Nicolas Dekkers, Floor De Baecker, Tjêbbe Van Damme, Nele Everaert.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Film, Holebi, Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s