Programma en inhoud Holebifilmfestival Vlaams-Brabant 2011

Films | 11e Holebifilmfestival Vlaams-Brabant – 8-26 november 2011

A Marine Story

Drama van Ned Farr
met Dreya Weber, Paris P. Pickard en Christine Mourad

Na een succesvol verblijf aan het Irakese front probeert marine-officier Alexandra – “Alex” – Everett zich weer aan te passen aan het gewone leven in haar conservatieve Californische geboortedorp. Ze vult haar dagen met het opknappen van haar woning en zoekt ’s avonds verstrooiing in de lokale bars.
Toevallig ontmoet ze Saffron, een temperamentvolle jonge vrouw die als gevolg van een paar jeugdzondes de keuze heeft: een gevangenisstraf of militaire dienst.
Alex besluit Saffron te trainen voor een heropvoedingskamp. Gaandeweg ontstaat er een bijzondere band tussen de twee vrouwen.
Net als Alex’ leven weer zin lijkt te krijgen, komt de ware reden van haar terugkeer boven water. En dat zou wel eens hun beider toekomst kunnen beïnvloeden…

Engels gesproken, Nederlandse ondertitels

VS, 2010 – dvd, duur 98′

Kinepolis, Leuven

 • woensdag 16 november, 20:00

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1107

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/


Atalanta

Dramedy van Benjamin Laureys
met Jochem Appermont, Erik De Weerdt, Jan Gennez, Bram Gezel, Guillaume Gijsen, Kim Vanmarsenille en Maarten Van Puymbroeck

Thomas en Stef, al jaren gelukkig getrouwd, hebben voor hun zomerweekendje met de vrienden een vakantiehuisje in de Vlaamse polders geboekt. Leo en Marc zijn ook van de partij. Bjorn brengt zijn nieuwe liefje mee, de jonge Arend. Die vindt niet meteen zijn draai in de hechte vriendenkliek. Buiten in de tuin dartelt de atalanta. Maar ook binnen sluimeren vlinders…

In 2008 schreef Bram Gezel het stuk “Zen” dat hij met een aantal vrienden in Leuven en Ternat op de planken bracht. Zensationeel was geboren. Na “Pistache of vanille” brengt Zensationeel nu “Atalanta”, opnieuw een stuk uit eigen rangen. Een alledaags verhaal vol vriendschap, liefde en humor. Naast heel wat vertrouwde gezichten zijn er ook drie nieuwkomers onder de acteurs.

Nederlands gesproken

België, 2011 – duur 130′

Toneel

Wagehuys, Leuven

 • dinsdag 8 november, 20:30
 • dinsdag 22 november, 20:30

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1122

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/


Children Of God

Drama van Kareem Mortimer
met Johnny Ferro, Stephen Tyrone Williams en Sylvia Adams

Op de Bahama’s ontmoet de macho Romeo, een charmante en sexy muzikant, de blanke Johnny, een fijngevoelige kunstenaar. Hoewel Romeo verloofd is, hangt er toch een overduidelijke aantrekkingskracht tussen de 2 mannen. Romeo heeft wel eerder met mannen geëxperimenteerd, maar Johnny is voor hem meer dan een ‘fling’. Al snel wordt hun relatie een stuk ernstiger dan een leuke vakantieliefde. Beiden moeten hun affaire geheimhouden, want er woedt een agressieve, gewelddadige antihomocampagne op de eilanden, aangewakkerd door de leiders van de Kerk. Johnny is al eerder uitgescholden en in elkaar geslagen. Zal hij nog veilig zijn op de paradijselijke eilanden van blauwe zee, witte stranden en wuivende palmen als Romeo hem ooit laat vallen?

Engels gesproken, Nederlandse ondertitels

Bahama’s, 2010 – dvd, duur 104′

Cinema ZED, Leuven

 • zaterdag 12 november, 17:00
 • zondag 13 november, 22:30
 • maandag 14 november, 20:00

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1101

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/


Elena Undone

Romantisch drama van Nicole Conn
met Necar Zadegan, Traci Dinwiddie en Gary Weeks

Regisseur Nicole Conn van “Claire of the Moon” is terug met de langste filmkus aller tijden in een zinderend buitenechtelijk avontuur!

Elena, getrouwd met een conservatieve dominee en moeder van een zoon, is niet gelukkig in haar huwelijk. Haar man wil dolgraag nog een kind, maar Elena denkt daar anders over. Als ze een relatietherapeut opzoekt, ontmoet ze daar Peyton, een succesvolle schrijfster die de dood van haar moeder probeert te verwerken.
Er is een zekere aantrekking tussen de vrouwen. Peyton vraagt Elena foto’s te maken voor een komend project, waardoor de twee elkaar steeds vaker zien. De drang om bij elkaar te zijn neemt toe, het verlangen groeit…

Engels gesproken, Nederlandse ondertitels

VS, 2010 – dvd, duur 111′

Kinepolis, Leuven

 • dinsdag 22 november, 20:00

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1115

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/


Eyes Wide Open

Drama van Haim Tabakman
met Zohar Shtrauss, Ran Danker en Tinkerbell

Aaron Fleishman, een orthodoxe jood met vier kinderen, neemt de koosjere slagerij van zijn vader over na diens overlijden. Aarons wereld wordt op zijn kop gezet door de komst van de jonge talmoedstudent Ezri. Wanneer de twee te veel tijd samen doorbrengen, keert de orthodoxe gemeenschap zich tegen Aaron.
“Eyes Wide Open” speelt zich af in de donkere, natte winter van Jeruzalem. De regen en duisternis van de nacht zijn metaforen voor de rituele reiniging en de alomtegenwoordige druk om zich te voegen naar de wetten en gewoonten van de orthodoxe gemeenschap. Deze Israëlische film levert een duidelijke, krachtige boodschap in een land verdeeld door de groeiende invloed van de orthodox-joodse gemeenschap.

Hebreeuws / Jiddisch gesproken, Nederlandse ondertitels

Israël, 2009 – 35mm, duur 91′

het Bolwerk, Vilvoorde

 • vrijdag 18 november, 20:30

Studio 2000, Haacht

 • zaterdag 26 november, 20:30

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1126

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/


For 80 days

Drama van Jon Garaño en José María Goenaga
met Itziar Aizpuru, José Ramón Argoitia en Zorion Eguileor

San Sebastian. Axun, getrouwd en moeder van een dochter van middelbare leeftijd, bezoekt dagelijks haar ex-schoonzoon in het ziekenhuis. Tot haar verbazing blijkt de vrouw die voor de andere patiënt in de kamer zorgt haar vroegere jeugdvriendin Maïté te zijn. Hoewel ze elkaar al 50 jaar niet gezien hebben, zitten ze nog steeds op dezelfde golflengte. Zonder dat hun omgeving ook maar iets vermoedt, trekken ze er steeds vaker samen op uit en halen ze herinneringen op aan vroeger. Als Axun ontdekt dat Maïté openlijk lesbisch is, begint ze te twijfelen over haar eigen gevoelens en de hieraan verbonden consequenties in haar dagelijks leven. Bij momenten grappig, maar evenzeer ontroerend en tragisch…

Baskisch gesproken, Nederlandse ondertitels

Spanje, 2010 – dvd, duur 104′

Cinema ZED, Leuven

 • donderdag 10 november, 22:30
 • vrijdag 11 november, 17:00
 • dinsdag 15 november, 20:00

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1102

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/


Fucking Amal

Romantisch drama van Lukas Moodysson
met Alexandra Dahlström, Rebecka Liljeberg en Erica Carlson

Åmål is een onooglijk Zweeds provinciestadje waar de jongeren zich te pletter vervelen. De 16-jarige, lesbische Agnes voelt zich eenzaam en slaagt er niet in een stabiele vriendenkring op te bouwen. Zelf kijkt ze vooral op naar haar klasgenote Elin die de jongens om haar vinger windt, maar ook daar op uitgekeken is geraakt. Agnes’ wereld stort in wanneer uitgerekend Elin haar op haar verjaardagsfeestje vernedert om indruk te kunnen maken op haar oudere zus Jessica. Maar daar heeft Elin, die gefascineerd raakt door Agnes’ moed, achteraf spijt van. Er volgt een langzame toenadering tussen de twee.
“Fucking Åmål” is een frisse en tedere film over anders zijn, m.a.w. tégen de kuddegeest. Hartverwarmend!

Zweeds gesproken, Nederlandse ondertitels

Zweden, 1998 – 35mm, duur 89′

Utopolis, Aarschot

 • zaterdag 19 november, 19:45

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1123

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/


Holebikort

Tijdens deze reeks kortfilms krijg je de kans om de winnende filmpjes van onze Holebikort-wedstrijd, edities 2010 en 2011, te bekijken.

Holebikort werd opgestart om filmtalent in binnen- en buitenland aan te moedigen meer kortfilms te maken met een holebithema. In 2010 vond de eerste editie plaats waarbij het Leuvense publiek met groot enthousiasme mocht kiezen tussen de 3 finalisten. De Nederlandse film “Suikertrip” van Sia Hermanides ging met de eerste prijs aan de haal. Na die succesvolle eerste editie heeft het Holebifilmfestival dit jaar een tweede editie georganiseerd.

Je zult zowel Belgische als buitenlandse kortfilms zien. Ontroerend, grappig, sterk en romantisch, het komt allemaal aan bod op het grote doek. Een aanrader voor de nieuwsgierige filmkijker.

Cinema ZED, Leuven

 • vrijdag 11 november, 22:30
 • zondag 13 november, 20:00

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1119

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/


Imagine Me and You

Romantische komedie van Ol Parker
met Piper Perabo, Lena Headey en Matthew Goode

Wanneer Rachel Luce ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Minder leuk is wel dat dit net gebeurt nu Rachel op het punt staat haar jawoord te geven aan Heck, haar vriend sinds jaren.
Na het huwelijksfeest wordt het voor beide meiden een stuk moeilijker om elkaar nog te ontmoeten, maar ze zijn inventief. Ze gaan op een double date met de echtgenoot en zijn beste vriend of spreken af in de bloemenwinkel van Luce.
Maar lang kan dit niet blijven duren. Zeker niet wanneer Heck zich begint af te vragen waarom hun wittebroodsweken niet zo passioneel zijn als hij had gehoopt.
Een onweerstaanbare romantische komedie volgens de beste Britse traditie!

Engels gesproken, Nederlandse ondertitels

US/UK/Du, 2005 – dvd, duur 94′

Raadzaal Stadhuis, Landen

 • vrijdag 18 november, 20:00

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1118

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/


Judas Kiss

Drama van J.T. Tepnapa
met Timo Descamps, Charlie David, Brent Corrigan en Dennis Bateman

De mislukte filmmaker Zachary Wells moet zijn beste vriend als jurylid vervangen tijdens het festival van een filmschool. Een eenmalige vrijpartij van Zach met een student krijgt een staartje wanneer die student de volgende morgen komt solliciteren en zichzelf voorstelt als Danny Reyes. Onder die naam zat Zach indertijd zelf op de filmschool. Danny’s film, “Judas Kiss”, belandt in de finale van de wedstrijd. Vreemd, want Zach nam jaren terug aan dezelfde wedstrijd deel met een film die ook zo heette.

Deze film heeft een opmerkelijke cast. Chris, de jongen die smoor is op Danny, wordt gespeeld door de onschuldig ogende Brent Corrigan, voor pornoliefhebbers geen onbekende. En de verleidelijke Shane wordt vertolkt door onze eigen Timo Descamps!

Engels gesproken, geen Nederlandse ondertitels

VS, 2011 – dvd, duur 94′

Belgische première

Voorstelling in aanwezigheid van Timo Descamps!

Kinepolis, Leuven

 • maandag 21 november, 20:00

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1103

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/


Latter Days

Komedie/Drama van C. Jay Cox
met Steve Sandvoss, Wes Ramsey en Mary Kay Place

Het zijn misschien de twee meest verschillende mensen op deze wereld. Aaron is een streng gelovige Mormoonse prediker, die wil dat zijn familie trots op hem is. Christian daarentegen is een fuifbeest met als grootste bezorgdheid te weten met welke nieuwe man hij straks tussen de lakens zal duiken.
Als Aaron met drie andere zendelingen tegenover hem komt wonen, sluit Christian met zijn vrienden een weddenschap af dat hij met een van hen naar bed zal gaan. Hij richt zijn aandacht op Aaron.
Er zijn echter twee problemen. Vooreerst wordt Christian al snel verliefd op Aaron en daarnaast staat de mormoonse gemeenschap niet echt bekend om haar grote voorliefde voor de homoseksuele medemens.
Beklijvende film met een verrassend einde.

Engels gesproken, Nederlandse ondertitels

Verenigde Staten, 2003 – dvd, duur 107′

Raadzaal Stadhuis, Halle

 • woensdag 23 november, 20:30

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1128


Le Fil

Romantisch drama van Mehdi Ben Attia
met Claudia Cardinale, Antonin Stahly-Vishwanadan en Salim Kechiouche

Na de dood van zijn vader keert Malik, een 30-jarige Parijse architect, terug naar zijn geboorteland Tunesië. Hij wordt er warm ontvangen door zijn moeder (Claudia Cardinale) en wordt meteen geconfronteerd met haar wens dat hij daar blijft en gaat trouwen. Maar daar is het leven heel anders. Malik voelt zich gevangen tussen de wil van zijn moeder en zijn heimelijke homoseksualiteit en zoekt zijn heil in vluchtige ontmoetingen. Dat verandert dramatisch als hij valt voor de knappe, maar gereserveerde tuinman Bilal.
Vol liefde, humor, verfijning en erotiek wordt een optimistisch en zelfs bijna utopisch beeld geschetst van een liefde in een wereld die veel complexer in elkaar steekt dan je denkt.
Winnaar van de Publieksprijs Beste Film op het Festival van San Francisco.

Frans en Arabisch gesproken, Nederlandse ondertitels

Frankrijk / België / Tunesië, 2009 – dvd, duur 93′

Kinepolis, Leuven

 • zaterdag 19 november, 20:00

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1112

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/


Les Témoins

Drama van André Téchiné
met Emmanuelle Béart, Michel Blanc en Sami Bouajila

Frankrijk, midden jaren ’80. Politierechercheur Mehdi is getrouwd met schrijfster Sarah. Hun huwelijk gaat door een crisis: Sarah, die pas een kind heeft gekregen, ontdekt dat het moederschap haar niet ligt. Samen met Adrien, een homoseksuele dokter en goede vriend van Sarah, brengt het koppel een weekendje door aan zee. Adrien heeft zijn jonge vriend Manu meegebracht. Tijdens een zwempartijtje redt Mehdi Manu van de verdrinkingsdood. Het incident roept bij Mehdi onbekende erotische gevoelens op. Al snel begint hij een stormachtige relatie met Manu. Een paar maanden later ontdekt dokter Adrien dat Manu aan een nieuwe, mysterieuze ziekte lijdt: aids. Adriens leven neemt een dramatische wending, net als dat van Manu, Mehdi en Sarah…

Frans gesproken, Nederlandse ondertitels

Frankrijk, 2007 – 35mm, duur 112′

Utopolis, Aarschot

 • woensdag 23 november, 19:45

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1124

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/


Let’s Talk About Sex

Documentaire

Nederlandse homojongeren praten over (veilige) seks

In “Let’s Talk About Sex” praten homojongeren met elkaar over seks en alles wat daarmee te maken heeft. Naast soa/hiv, mannen- en vrouwenseks en grenzen stellen komen ook onderwerpen als coming out, verliefd zijn en homofobie aan bod.
In “Let’s Talk About Sex” is een sfeer gecreërd waarin er normaal over seks en seksualiteit kan worden gepraat.

De film is geregisseerd door Sia Hermanides, de winnares van Holebikort 2010.

Het is boeiend om te zien hoe open de in beeld gebrachte jongeren zijn en hoe weinig taboes ze kennen. Een documentaire voor het grote publiek, of je nu jong, oud, holebi of hetero bent.

Cinema ZED, Leuven

 • dinsdag 15 november, 22:30

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1120


Make The Yuletide Gay

Komedie van Rob Williams
met Keith Jordan, Adamo Ruggiero en Hallee Hursh

De jonge Olav en zijn vriendje Nathan hebben het goed samen op de campus. Dan komt de kerst (oorspronkelijk ‘yuletide’ of ‘joelfeest’) eraan. Olav brengt die door bij zijn ouders. Die proberen hun enige zoon met de beste bedoelingen te koppelen aan het buurmeisje.
In eerste instantie weet Olav alle liefdeshulp te omzeilen, maar dan staat Nathan onverwacht voor de deur. Nu zijn ouders op reis zijn, brengt Nathan de kerstperiode liever door bij zijn ‘boezemvriend’ Olav. Olavs ouders vinden dat een prima idee. Nathan wil dat Olav zich thuis out. Olav voelt zich in het nauw gedreven. Zal hun relatie de kerst overleven? En wat als de ouders achter de waarheid komen?
Een sympathieke komedie van gayfilmer Rob Williams.

Engels gesproken, Nederlandse ondertitels

VS, 2009 – dvd, duur 89′

Kinepolis, Leuven

 • woensdag 23 november, 20:00

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1111

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/


Milk

Geromantiseerde documentaire van Gus Van Sant
met Sean Penn, Emile Hirsch, James Franco en Josh Brolin

New York, 1970. De homoseksuele veertiger Harvey Milk leidt een onopvallend bestaan tot hij in een metrostation de jonge, aantrekkelijke hippie Scott ontmoet. Het tweetal vetrekt samen naar San Francisco, waar ze in het bruisende hart van de homogemeenschap een winkel openen. Harvey wordt ook politiek actief. Met vrienden en sympathisanten gaat hij de gevestigde orde te lijf en komt hij op voor holebirechten. Als stadsbestuurder botst hij met Dan White, katholiek gezinshoofd en oud-politieagent. Tussen beiden zal het tot een fatale confrontatie komen…
Sean Penn won een Oscar voor zijn hoofdrol in deze biografische film over de allereerste openlijk homoseksuele verkozen politicus in de Verenigde Staten.

Engels gesproken, Nederlandse ondertitels

VS, 2008 – dvd, duur 128′

GC De Bosuil, Overijse

 • donderdag 10 november, 20:00

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1127

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/


Mine Vaganti

Romantische komedie van Ferzan Ozpetek
met Riccardo Scamarcio, Nicole Grimaudo en Alessandro Preziosi

De ingetogen Tomasso is de jongste telg uit een conservatieve Italiaanse familie. Tomasso zit niet bepaald te wachten om in het familiebedrijf te treden. Hij vindt een uitweg: tijdens het familiediner zal hij zich outen.
Tot zijn grote verrassing is zijn oudere broer hem voor: die blijkt ook homo. Resultaat: de pater familias krijgt een hartaanval en de familie voelt zich te schande gemaakt. Bovendien wordt Tomasso dik tegen zijn zin, als enige ‘goede zoon’, de nieuwe troonopvolger in het familiebedrijf. Zal de arme Tomasso zich ooit kunnen outen? Misschien sneller dan gedacht, want onverwacht komen zijn gayvrienden uit Rome, bezorgd over Tomasso’s lange afwezigheid, hem opzoeken…
Deze hilarische komedie werd een topper op menig festival.

Italiaans gesproken, Nederlandse ondertitels

Italië, 2010 – 35mm, duur 110′

Kinepolis, Leuven

 • vrijdag 25 november, 20:00

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1114

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/


Noordzee, Texas

Drama van Bavo Defurne
met Mathias Vergels, Jelle Florizoone en Eva van der Gucht

Pim woont met zijn moeder, Yvette Bulteel (vertolkt door Eva van der Gucht, hoofdrolspeelster in “Iedereen Beroemd”) in een morsig huisje in een achterafstraatje ergens aan de Belgische kust. Hij is verliefd op Gino, de buurjongen. Al vanaf hun kindertijd hing er een zekere spanning tussen de twee. Nu is Gino Pims stoere motorheld. Kille spot, kleine vernederingen, minieme sprankeltjes hoop, daaruit bestaat Pims leven. Op een dag laat Yvette haar zoon achter om met Zoltan, een jonge kermisgast, te vertrekken. Pim grijpt zijn kans en dromen worden halve waarheden …
Een wondermooie nostalgische prent, waarin een bijzondere aandacht gaat naar het decor uit de jaren zeventig.
De film kaapte in september twee prijzen weg op het Wereldfilmfestival van Montréal.

Nederlands gesproken, geen ondertitels

België / Vlaanderen, 2011 – 35mm, duur 96′

Belgisch

Voorstelling in aanwezigheid van Mathias Vergels (die de rol van Gino speelt) en André Sollie (auteur van het boek waarop de film gebaseerd is)

Kinepolis, Leuven

 • donderdag 17 november, 20:00

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1104

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/


Release

Drama van Christian Martin en Darren Flaxtone
met Daniel Brocklebank, Garry Summers en Bernie Hodges

De jonge priester Jack Gillie belandt in de gevangenis. Zijn medegevangenen vermoeden dat hij veroordeeld is voor pedofilie. In het ruige gevangenismilieu leidt dat tot verregaande pesterijen. Ook Rook, zijn jonge celmaat, keert zich van hem af. De hele toedracht van zijn veroordeling zal pas later boven water komen.

Een intrigerende flashbackstructuur en een rauwe sfeerschepping maken van de film een beklijvend document dat weinigen onberoerd zal laten.
De film is van de makers van “Shank”, vorig jaar een van de publiekslievelingen op het Vlaams-Brabants Holebifilmfestival. De rol van de jonge Rook wordt trouwens gespeeld door Wayne Virgo die de hoofdrol in “Shank” vertolkte.
Opgelet! Deze film bevat choquerende beelden.

Engels gesproken, Nederlandse ondertitels

UK, 2010 – dvd, duur 87′

Cinema ZED, Leuven

 • donderdag 10 november, 20:00
 • zaterdag 12 november, 22:30

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1117

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/


Sasha

Drama, coming-out van Dennis Todorovic
met Sascha Kekez, Predrag Bjelac en Ljubisa Gruicic

De jonge Sasha heeft grote dromen. Hij is muzikaal enorm getalenteerd en wil een beroemde pianist worden. Binnenkort moet hij auditie doen, maar ondertussen zit hij enkel met zijn knappe muziekleraar Gerhard in zijn hoofd. Sasha doet zijn uiterste best zijn gevoelens te verdringen, want zijn ouders, migranten uit het voormalige Joegoslavië, zijn nogal homofoob. De enige met wie hij zijn gevoelens durft te delen is Jiao, zijn beste vriendin.
Als Gerhard plotseling aankondigt dat hij naar een andere stad verhuist, stort Sasha’s wereld in. Hij zakt voor zijn auditie en wil geen piano meer aanraken. Tegelijk kan hij zijn gevoelens niet langer verborgen houden.
“Sasha” is een aangrijpende film over het coming-outthema.

Duits, Servo-Kroatisch en Bosnisch gesproken, Nederlandse ondertitels

Duitsland, 2010 – dvd, duur 102′

Kinepolis, Leuven

 • zondag 20 november, 17:00

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1113

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/


Silent Stories

Documentaire van Hanne Phlypo / Catherine Vuylsteke
met geen

In “Silent Stories” maken we kennis met vier mensen die één ding gemeen hebben: ze zijn hun land ontvlucht wegens hun seksuele geaardheid.

Jean-Louis, een homo uit Senegal, Arezki, een biseksuele Algerijn, Rabiatou, een lesbische vrouw uit Guinee en de transseksuele Sara uit Irak werden anderhalf jaar lang gevolgd door De Morgen-journaliste Catherine Vuylsteke en regisseuse Hanne Phlypo in hun strijd met zichzelf en hun vaderland en hun zoektocht naar aanvaarding.

Een knappe documentaire die je laat nadenken over het belang van de maatschappelijke aanvaarding van homoseksualiteit.

Frans gesproken, Nederlandse ondertitels

België / Vlaanderen, 2010 – dvd, duur 52′

Belgisch

Op woensdag 9 november zal Catherine Vuylsteke aanwezig zijn om na de film op jullie vragen te antwoorden.

Cinema ZED, Leuven

 • woensdag 9 november, 20:00
 • dinsdag 15 november, 22:30

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1106

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/


The Kids Are All Right + Let’s Talk About Sex

Drama, Komedie van Lisa Cholodenko
met Julianne Moore, Annette Bening en Mark Ruffalo

Annette Bening en Julianne Moore spelen Nic en Jules, een lesbisch paar dat al sinds jaar en dag samen is. Nic is de kostwinner van het gezin, een arts die de controle wil behouden over haar omgeving. Jules is dan weer een vrouw van twaalf stielen en dertien ongelukken.
Via kunstmatige inseminatie hebben ze samen twee kinderen, de achttienjarige Joni en de vijftienjarige Laser. Joni besluit om contact te zoeken met hun gemeenschappelijke donorvader. Zo komt Paul (Mark Ruffalo) in hun leven.
Paul, een restauranteigenaar, is een flamboyante levensgenieter. Nic ziet Paul meteen als een bedreiging voor de stabiliteit in haar gezin, terwijl de andere gezinsleden meteen gek op hem zijn. Misschien zelfs iets te gek…

Engels gesproken, Nederlandse ondertitels

VS, 2010 – 35mm, duur 104′

Kinepolis, Leuven

 • vrijdag 18 november, 20:00

het Bolwerk, Vilvoorde

 • zaterdag 19 november, 20:30

Studio 2000, Haacht

 • vrijdag 25 november, 20:30

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1110

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/

KORTFILMS Let’s Talk About Sex

Documentaire

Nederlandse homojongeren praten over (veilige) seks

In “Let’s Talk About Sex” praten homojongeren met elkaar over seks en alles wat daarmee te maken heeft. Naast soa/hiv, mannen- en vrouwenseks en grenzen stellen komen ook onderwerpen als coming out, verliefd zijn en homofobie aan bod.
In “Let’s Talk About Sex” is een sfeer gecreërd waarin er normaal over seks en seksualiteit kan worden gepraat.

De film is geregisseerd door Sia Hermanides, de winnares van Holebikort 2010.

Het is boeiend om te zien hoe open de in beeld gebrachte jongeren zijn en hoe weinig taboes ze kennen. Een documentaire voor het grote publiek, of je nu jong, oud, holebi of hetero bent.


The Mountain

Drama van Ole Giæver
met Ellen Dorrit Petersen en Marte Magnusdotter Solem

Nora en haar vriendin Solveig beginnen aan een lange tocht door het prachtige, besneeuwde landschap van Noorwegen. Deze reis moet hen op de top van een van de bergen brengen. De gevoelige Solveig is drie maanden zwanger en in de ogen van Nora kan ze maar weinig goed doen. Hoe verder ze de bergen in reizen, hoe dichter ze in de buurt komen van een plek waar twee jaar terug een tragisch ongeluk gebeurde. Een gebeurtenis die het leven van Nora en Solveig voorgoed veranderde…

Noors gesproken, Nederlandse ondertitels

Noorwegen, 2011 – dvd, duur 73′

Cinema ZED, Leuven

 • woensdag 9 november, 22:30
 • vrijdag 11 november, 20:00
 • zondag 13 november, 17:00

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1105


The Secret Diaries

Drama van James Kent
met Christine Bottomley, Max Callum, Michael Culkin, Susan Lynch en Anna Madeley

“The Secret Diaries of Miss Anne Lister” is een gepassioneerd drama waarin het verhaal wordt verteld van Anne Lister, een landeigenares uit Yorkshire. Deze bijzondere vrouw was onder andere industrieel, reizigster en verwoed dagboekschrijfster. Hoewel ze het nodig vond om haar seksuele geaardheid voor de grote massa te verbergen, leefde ze achter de muren van haar landgoed samen met haar vriendin.
Anne hield een gedetailleerde beschrijving bij van haar leven, haar liefdes en haar gevoelens in een fascinerend en eerlijk dagboek. Het geeft een verbluffende kijk in het leven van de vrouw die de eerste moderne lesbienne van Groot-Brittannië wordt genoemd.

Engels gesproken, Nederlandse ondertitels

VK, 2010 – dvd, duur 92′

GC De Bosuil, Overijse

 • vrijdag 11 november, 20:00

Kinepolis, Leuven

 • zondag 20 november, 20:00

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1108

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/


The Topp Twins: Untouchable Girls

Komedie, documentaire van Leanne Pooley
met Jools Topp en Linda Topp

Maak kennis met twee jodelende en countryzingende, lesbische tweelingzussen.
Jools en Lynda Topp, twee rasechte ‘kiwi’s’, brachten hun jeugd door op een boerderij in Nieuw-Zeeland. Ze zijn fervente liefhebbers van paarden én countrymuziek. Beiden bezitten een groot komisch talent en ontdekten al vroeg dat ze op vrouwen vallen.
Uiterlijk zijn Jools en Lynda niet identiek, maar hun stemmen zijn dat wel. Met hun lesbische lovesongs en hun komische acts waarin ze hun anarchistische humor inzetten voor homorechten en tegen kernwapens en apartheid, trekken ze uitverkochte stadions.

Jools en Lynda zijn Nieuw-Zeelands meest geliefde tweeling, wereldberoemd in eigen land en uniek in de wereld.

Engels gesproken, Nederlandse ondertitels

Nieuw-Zeeland, 2009 – dvd, duur 84′

Cinema ZED, Leuven

 • maandag 14 november, 22:30

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1121


Tomboy

Drama van Céline Sciamma
met Zoé Héran, Malonn Lévana en Jeanne Disson

“Tomboy” snijdt een gevoelig onderwerp aan, maar regisseuse Céline Sciamma , die in haar debuut “Water Lilies” al liet zien dat ze prachtig in tune staat met het gemoed van kwetsbare tieners, gaat er heel subtiel en empathisch mee om.

Het 10-jarige meisje Laure verhuist met haar familie naar het oosten van Parijs. Tijdens de zomervakantie ontmoet ze haar buurmeisje Lisa. Vanaf hun eerste gesprek is Lisa ervan overtuigd dat Laure een jongen is. Laure gaat hierin mee en stelt zich voor als Michael. Lisa introduceert Michael bij de kinderen uit de buurt en al snel is ‘hij’ een van hen. Naarmate de tijd voorbijgaat, wordt de relatie tussen de twee meisjes steeds hechter, maar ook gecompliceerder.

Een aanrader!

Frans gesproken, Nederlandse ondertitels

Frankrijk, 2011 – 35mm, duur 82′

Kinepolis, Leuven

 • donderdag 24 november, 20:00

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1109

Hoge-resolutiefoto’s beschikbaar op http://www.holebifilmfestival.be/pers/hires/


Viola di Mare

Historisch drama van Donatella Maiorca
met Isabella Ragonese en Valeria Solarino

De 19e eeuw, een eiland voor de kust van Sicilië. Angela voelt zich sinds haar kindertijd aangetrokken tot haar beste vriendin Sara. Als hun diepe vriendschap evolueert naar een romantische relatie, eist Angela’s vader dat ze trouwt met een van zijn werknemers. Wanneer ze dat weigert, sluit haar tirannieke vader haar op in een grot.
Angela wordt gered door haar moeder. Die overtuigt de pastoor om Angela’s naam en geslacht te veranderen op haar geboorteakte. Maar Angela betaalt een hoge prijs voor haar vrijheid. Ze vermomt zich als man, maar in haar hart blijft zij dezelfde vrouw.
Regisseur Donatella Maiorca vertelt met prachtige beelden een intrigerend en verontrustend verhaal dat legende, poëzie en een oud schandaal verweeft tot een fascinerend geheel.

Italiaans gesproken, Nederlandse ondertitels

Italië, 2010 – dvd, duur 105′

Oude Post, Halle

 • vrijdag 18 november, 20:30

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1125


YouTube-compilatie

Deze avond is een echte primeur voor het festival! Het holebithema bekeken door de lens van, onder meer, de reclamewereld, regisseurs en de politiek. En dat alles op een ludieke, erotische, ontroerende of strijdlustige manier. We maken hiervoor gebruik van het bekende ‘social medium’ van vandaag: YouTube, de website waar je (bijna) alles op kunt bekijken. Het Holebifilmfestival heeft voor jullie een selectie gemaakt van filmpjes met een holebithema en laat jullie kennismaken met een hele nieuwe wereld. Van reclamestukjes tot hete kusscenes, van komische situaties tot politiek geëngageerde speeches en originele kortfilmpjes.
Laat jullie verrassen door deze unieke YouTube-compilatie!

gratis toegang

Cinema ZED, Leuven

 • zaterdag 12 november, 20:00

http://www.holebifilmfestival.be/programma/film/1116


Dit bericht werd geplaatst in Film, Holebi en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s