Het Roze Huis veilt homo-erotische werken van John Palatinus

Het Roze Huis kreeg drie unieke, genummerde en gesigneerde fotoscans van John Palatinus. Deze homo-erotische foto’s van de beroemde, nu 82-jarige fotograaf dateren uit de fifties. Tot 1 oktober worden ze geveild op ebay.

Persbericht: Het Roze Huis veilt homo-erotische werken van John Palatinus

Het Roze Huis kreeg drie unieke, genummerde en gesigneerde fotoscans van John Palatinus. Deze homo-erotische foto’s van de beroemde, nu 82-jarige fotograaf dateren uit de vijftiger jaren. Tot 1 oktober worden ze geveild op ebay.

De fotografie van John Palatinus straalt de naïeve charme uit van de jaren vijftig. Het ging bijna totaal verloren na een razzia in zijn fotostudio en werd pas een tiental jaren geleden herontdekt. Palatinus reist momenteel door Europa met een retrospectieve. In mei hield hij halt in Antwerpen.

John Palatinus is een van de pioniers van wat ietwat eufemistisch de ‘physique photography’ wordt genoemd. Zijn eerste foto’s verschenen in Tomorrows Man, een bodybuilding magazine dat in de bekrompen jaren vijftig zeker gretig geconsulteerd werd door mannen op zoek naar homo-erotische prikkels. Palatinus fotografeerde zijn modellen meestal tegen een lichte achtergrond en stond bekend voor het gebruik van licht en schaduw om de mannelijke vormen zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. De foto’s waren destijds beslist gewaagd. Meer dan een halve eeuw later kan men zijn werk in zekere zin bestempelen als ‘retroklassiek’. Het is stijlvol, onschuldig, en sympathiek.

“We hopen met door deze veiling de unieke werken een plaats te geven bij liefhebbers van de homo-erotische fotografie én onze kas te spijzen”, aldus voorzitter Sven Pichal. “De opbrengst investeert Het Roze Huis in haar werking, o.m. voor haar onthaalwerking en haar HolebiBib.

Praktisch:
De veiling loopt van tot 1 oktober via ebay:

Het betreft gelimiteerde, genummerde en gesigneerde fotoscans. Startprijs is 50 euro
http://www.hetrozehuis.be

Meer info over John Palatinus:
http://www.john-palatinus.com/exibitions_eu_antwerpen.htm

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Cultuur, Holebi, Photo en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s