Al 17 000 holebi’s getrouwd: “Homo’s tonen meer huwelijkstrouw dan lesbiennes”

Het homohuwelijk bestaat in België sinds juni 2003. Tussen 1 juni 2003 en 31 december 2010 zijn zijn in al 9.145 mannen en 7.782 vrouwen in het huwelijksbootje gestapt. Dat blijkt uit cijfers van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie.

Huwelijken tussen vrouwen blijken voorlopig minder stabiel dan die tussen mannen. Sinds 2003 zagen 617 mannen en 822 vrouwen die gehuwd waren met een seksegenoot hun huwelijk op de klippen lopen, ofwel 6,7% van de huwelijken bij mannen en 10, % bij vrouwen.

Omdat het homohuwelijk nog niet lang genoeg bestaat, kan de scheidingsfrequentie van homoseksuelen nog niet vergeleken worden met die van heteroseksuelen. Dat de cijfers oneven zijn, komt doordat het huwelijk of de echtscheiding van de twee betrokken niet in hetzelfde jaar werd geregistreerd in het bevolkingsregister.

Het Belang van Limburg verdubbelt dat cijfer. “Acht jaar na de invoering van het homohuwelijk, zijn intussen 33.854 homo’s en lesbiennes met elkaar in de echt getreden. Van de 16.729 homohuwelijken zijn er inmiddels 1.439 op de klippen gelopen.”

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Politiek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s