“Music for Life 2011 in Antwerpen”

Music for Life keert terug naar Antwerpen, meent Gazet van Antwerpen te weten.

Antwerpen staat op stip voor Music for Life, Sylvia Mariën, Gazet van Antwerpen, 16.08.2011

Kerst is nog veraf en we willen de verrassing niet verpesten. Maar het is welhaast zeker: Music for Life komt dit jaar opnieuw naar Antwerpen.

De stad zwijgt nog, Studio Brussel maakt het traditioneel pas in september bekend, maar welingelichte bronnen konden ons het nieuws over de terugkeer van Music for Life naar Antwerpen bevestigen.

Gek is dat niet, want wie het patroon van de vorige jaren volgt, kon het al langer vermoeden. In 2006 en 2007 vond Music for Life plaats in Leuven, in 2008 en 2009 in Gent. In 2010 in Antwerpen. En in 2011 dus weer in Antwerpen? Meer dan hoogstwaarschijnlijk wel.

Music for Life is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een megasolidariteitsactie. Het bereik en enthousiasme van Studio Brussel en het goede doel van Rode Kruis Vlaanderen, de combinatie blijkt enorm goed te werken.

Elk jaar worden op de radio en bij verschillende acties in Vlaanderen geld ingezameld voor een ander goed doel. Bij de eerste editie gingen miljoenen euro naar de slachtoffers van landmijnen. Ook de aanpak van malaria was al een thema. En vorig jaar werd een recordopbrengst van dik vijf miljoen euro bijeengehaald voor de weeskinderen van aidsslachtoffers.

Vorig jaar kropen StuBru-presentatoren Sam De Bruyn, Sofie Lemaire en Tomas De Soete op 18 december in het Glazen Huis op de Groenplaats, om er pas op kerstavond weer uit te komen. Uw krant had speciaal een redactie opgezet in de Karel De Grote-Hogeschool om geen moment van Music for Life te missen. Het was overigens een week met heel veel sneeuw.

Op Facebook bestaat al een hele tijd de groep Music for Life 2011: terug in Antwerpen. En in de Mechelse deelgemeente Leest is al de eerste benefietactie voor Music for Life opgestart. Het ziet ernaar uit dat Vlaanderen dit jaar opnieuw bereid is mee te gaan in het verhaal van StuBru en het Rode Kruis.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Radio en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op “Music for Life 2011 in Antwerpen”

  1. Pingback: Sam De Bruyn in laatste Music For Life | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s