Forever 21 opent morgen in Brussel, Antwerpen volgt in augustus

Forever 21 opent zaterdag in Brussel. Antwerpen volgt snel. Deze ochtend leek het of de Inkel op de Meir ramen kreeg. Wij gingen kijken in New York.

Pas op, H&M en Zara: daar komt Forever 21!, Nico Tanghe, Het Nieuwsblad, 29.07.2011

Morgen opent in de Brusselse Nieuwstraat de eerste megawinkel van Forever 21, en in augustus volgt een tweede op de Antwerpse Meir. H&M en Zara zijn gewaarschuwd, want de trendy modeketen is een fenomeen in de Verenigde Staten.

Forever 21, met hoofdkwartier in Los Angeles, geeft geen grote budgetten uit aan klassieke marketing, maar bereikt zijn doelgroep dankzij de nieuwe media. Er is een Facebookpagina met ruim 700.000 volgers, er is een drukbezochte blog ‘The Skinny’ en op YouTube maken Amerikaanse tieners er een sport van hun laatste aankopen bij Forever 21 aan te prijzen met ‘haul videos’.

Intussen telt de keten al 480 winkels, verspreid over de VS, Canada, Korea en Japan. En dat met een concept dat sterk doet denken aan dat van H&M en Zara. De trendy modeketen probeert catwalktrends te vertalen naar de winkelvloer en dat tegen scherpe prijzen. Elke dag wordt een nieuw product gelanceerd. Fast Fashion, vooral gericht op jongere meisjes. Valt de verkoop tegen, dan wordt de collectie snel vervangen.

Sinds kort begon de Amerikaanse winkelketen ook een Europese expansie, met de opening van ‘megastores’ in Oostenrijk, Spanje en nu dus ook in ons land. En dat telkens op toplocaties. Morgen opent een winkel van 3.000 vierkante meter in de Nieuwsstraat en in augustus een van 4.000 vierkante meter op de Meir.

Linda Chang, de kroonprinses van het mode-imperium en op haar 29ste al vicepresident marketing, noemt de winkels haar ‘grote dozen’ waarin de modecollecties als trendy ‘snoepgoed’ staan tentoongesteld. Pas als die megawinkels beschikbaar zijn, geeft Forever 21 groen licht voor de verovering van een nieuwe markt. Of er nog meer winkels komen in België, kan Chang niet zeggen. ‘Dat kan. In LA hebben we zeven winkels op een oppervlakte van zeven vierkante kilometer. Maar eerlijk: papa is verantwoordelijk voor het vastgoed.’

Geen concurrentie

Die papa is stichter Don Chang, een Koreaan die om economische redenen naar de VS emigreerde en er in 1984 een eerste kledingwinkel opende. ‘Voordien werkte hij als pompbediende. Hij merkte op dat de rijkste klanten vaak werkten in de mode-industrie. Zo is het idee gegroeid om een winkel te beginnen met betaalbare, maar toch trendy mode’, legt Chang uit.

Don Chang heeft intussen ook zijn dochters betrokken bij het management. Naast Linda Chang, die gisteren de pers een eerste preview gaf van de megawinkel in Brussel, is dochter Esther (24) verantwoordelijk voor de creatieve, elektronische inrichting van de winkels.

‘Een vergelijkbare concurrent hebben we niet’, meent Chang. ‘We zijn trendgevoeliger dan Top Chop (een Amerikaanse keten, nvdr.) en gevarieerder dan Zara. Ik zie ons vooral als een snoepwinkel voor een jonge vrouw: er is volop keuze uit het beste.’

Topshop is Brits.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Fashion, Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Forever 21 opent morgen in Brussel, Antwerpen volgt in augustus

  1. Pingback: Forever 21 mikt op grote aantallen en ultra fast fashion voor lage prijzen | Lacquemant

  2. Diana zegt:

    Het is Top Shop en niet Top Chop… :s

  3. Pingback: Forever 21 Meir werkt dag en nacht aan winkel om snel te openen | Lacquemant

  4. Pingback: Forever 21 Meir Antwerpen opent op zaterdag 3 september | Lacquemant

  5. Pingback: Feestelijke opening bij Forever 21 Antwerpen, maar waar blijven de mannen | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s