Anders Behring Breivik was fan van homo’s maar niet van gay prides, citeerde Oscar van den Boogaard (De Standaard) in 2083 – A European Declaration of Independence

Anders Behring Breivik, de 32-jarige Noor die in Oslo een bomaanslag pleegde en op Utøya tientallen jongeren neerschoot, citeerde in 2083 – A European Declaration of Independence ook De Standaard-columnist Oscar van den Bogaard. De auteur wordt voorgesteld als “homoseksuele en zelfverklaarde humanist”, die zich zorgen maakt over de islamisering: “Ik heb niet geleerd te vechten voor mijn vrijheid. Ik ben alleen goed in het uitleven ervan.”

In een reactie in De Standaard zegt Van den Boogaard het “absurd” en “eng” te vinden dat zijn citaten in dit manifest opduiken. Hij had zich al eerder zorgen gemaakt dat zijn teksten door islamofoben werden misbruikt.

Breivik had de column overigens niet zelf gelezen: hij nam een webartikel van Paul Beliën uit The Brussels Journal volledig over. Beliën is de man van Vlaams Belang-politica Alexandra Colen. Die versie werd door conservatieven in de Verenigde Staten en elders instemmend geciteerd.

“Door islamofoben en extreem-rechts wordt mijn tekst aangehaald. Maar de citaten zijn totaal uit hun context gerukt. Ik ben de zoon van een militair die voor de vrijheid gevochten heeft tegen de Japanners. Ikzelf ben in vrijheid opgevoed, ik heb willen aangeven dat mijn generatie misschien niet zou willen vechten. Maar dit was meer een gedachte-experiment, ik heb een afgewogen oordeel, ik wilde niet zomaar zeggen dat we een generatie van watjes zijn.”

Want ook Van den Boogaard wil zich zijn vrijheden niet zomaar laten afnemen. In een andere column schreef hij: “Waartegen moet gevochten worden? Niet tegen de moslims maar tegen onze eigen masochistische zelfcensuur.”

Anders Breivik en homoseksualiteit

Anders Behring Breivik, de Noor die inmiddels heeft toegegeven dat hij de aanslagen pleegde op het parlementsgebouw in Oslo en op de bezoekers van het jongerenkamp van de socialistische partij op het eilandje Utoya, was geobsedeerd door homoseksualiteit.

De 32-jarige man woonde bij zijn moeder. Met zijn vader, die inmiddels in Frankrijk woont, had hij al jarenlang geen contact meer. Op zijn website schrijft hij veelvuldig over homoseksualiteit. Zo verklaart hij meermaals dat zijn organisatie die hij De Tempeliers noemde uiterst homovriendelijk zou zijn.

De oorspronkelijke Orde van de Tempeliers ontstond rond 1115 en hadden tot doel een ‘heilige oorlog’ tegen de moslims te voeren. Ze beschermden de kruisvaarders en werden de eerste Europese bankiers. Toen ze te machtig werden, liet de Franse koning Filips de Schone de Tempeliers in 1307 vervolgen. De laatste grootmeester van de Tempeliers werd op 18 maart 1314 op de brandstapel ter dood gebracht op beschuldiging van homoseksualiteit, iets wat in die tijd hoogst ongebruikelijk was.

Breivik schrijft op zijn website: “Salonmarxisten willen ons brandmerken als racisten, fascisten en homohaters. Daarmee kunnen ze ons makkelijk afdoen als onderkruipsels. De waarheid is echter dat ik veel homoseksuele vrienden heb en dat ik geen vooroordelen jegens hen koester. Het maakt mij niet uit wat er achter gesloten voordeuren gebeurt.”

Breivik, naar eigen zeggen een regelmatig bezoeker van dure vrouwelijke prostituees, heeft wel een hekel aan de ‘hysterie in de media, de afgelopen 20 jaar, over alles wat gay is’. Hij schrijft: “Vaak worden homo’s positief gediscrimineerd en daarmee worden hetero’s dus indirect gediscrimineerd, zowel door de politiek als door de media. Deze verheerlijking van bepaalde bevoorrechte groepen is te ver doorgeslagen.”

Elders schrijft hij juist dat iedereen een voorbeeld zou moeten nemen aan homo-organisaties die uiterst effectief alle middelen hebben aangewend om hun strijd te beslechten.

Hij heeft ook een tip hoe je je als terrorist zo onopvallend mogelijk kunt verplaatsen: “Doe dat in een Hyundai. Ja, dat is weliswaar een nichtenautootje, maar het is wel effectief als je geen verkeerde signalen wilt afgeven aan je omgeving.”

Een van z’n andere tips: “Gebruik tijdens fotoshoots altijd make up. Ja voor mannen klinkt dat nichterig, maar zorg dat je er aantrekkelijk uitziet, dat helpt bij de verspreiding van onze boodschap.”

En: “Zorg dat men je voor een homo aanziet, dan vinden ze je minder snel verdacht.”

Aan zijn medestrijders adviseert Breivik: “Zeg dat je denk dat je homo bent. Dat je bezig bent je nieuwe ik te ontdekken, En dat je er verder niets over kwijt wilt. Zeg dat je je er een beetje voor schaamt en dat je er daarom verder niets over wilt vertellen. Anderen zullen dan klakkeloos aannemen dat je homo bent. Dat is een goede strategie omdat het voor bijna iedereen een reden is om zich niet langer te verdiepen in je privéleven.”

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Politiek en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Anders Behring Breivik was fan van homo’s maar niet van gay prides, citeerde Oscar van den Boogaard (De Standaard) in 2083 – A European Declaration of Independence

  1. Pingback: Anders Behring Breivik homo? | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s