Roze voetbalshirts tegen homofobie brengen 3000 euro op

De shirts die voetbalploegen KV Mechelen en Racing Mechelen hebben gedragen op de Internationale Dag Tegen Homofobie, gingen onder hamer. De verkoop bracht 3011 euro op. De stad Mechelen en het Meldpunt Discriminatie schenken de opbrengst aan vzw Mechelse Hattrick, die sociale integratieprojecten opzet rond het Mechelse voetbal.

17 mei was de Internationale Dag Tegen Homofobie. De stad Mechelen bracht die dag op een speciale manier onder de aandacht: de voetballers van zowel KV Mechelen als Racing Mechelen trokken voor de gelegenheid een roze voetbaloutfit aan en het stadhuis kleurde roze. Met de slogan Homofobie? Geen bal aan! hoopte men de verdraagzaamheid naar holebi’s toe te vergroten.

“Dat zo’n actie meer dan nodig is, is de afgelopen maand nog maar eens bewezen door het zinloze geweld tegen holebi’s in Brussel. We moeten de mensen blijven sensibiliseren”, aldus schepen van Gelijke Kansen Ali Salmi in Het Nieuwsblad.

In de twee Mechelse voetbalploegen vond de stad twee bereidwillige partners om de boodschap tegen homofobie kracht bij te zetten. “We twijfelden of ze zouden toehappen, maar de clubs deden dit vrijwel onmiddellijk”, vertelt Henk Van Nieuwenhove van Mechelse Hattrick. “Met het geld willen we nu een specifiek project tegen homofobie opzetten in samenwerking met de dienst Diversiteit van de stad én de Mechelse Pink Devils, de enige homovoetbalclub in België.”

Het hoogste bod ging naar de roze outfit van KV-speler Xavier Chen: 185 euro. Dat homoseksualiteit gevoelig ligt in het voetbal, bleek uit een enquête van Sportmagazine uit 2009. Zowat 67 procent van alle eersteklassevoetballers verklaarden toen geen homo’s te willen als ploegmaat.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi, Media, Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Roze voetbalshirts tegen homofobie brengen 3000 euro op

  1. Pingback: Çavaria nomineert voetballers voor Folieprijs en Vlaams adoptieambtenaar Dorine Chamon voor Fobieprijs 2011 | Lacquemant

  2. Pingback: KV en Racing Mechelen blij met Folieprijs: “Actie heeft mentaliteit veranderd” | Lacquemant

  3. Pingback: Video: Homofobie? Geen bal aan! Met Jaak Van Assche | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s