Koppel Daniël Corstjens en Rinaldo Musa homo’s van dienst in Mijn Restaurant

Geen Mijn Restaurant zonder holebiduo. Dit jaar zelfs twee holmebiduo’s: Rinaldo met Daniël en Amber met Elodie.

Homokoppel in ‘Mijn restaurant’, Xavier Lenaers, Het Laatste Nieuws, 08.07.2011

Maasmechelenaren Daniël Corstjens (28) en zijn partner Rinaldo Musa (31) zullen voor Limburg deelnemen aan de vierde editie van het vtm-programma ‘Mijn Restaurant’. Beiden hebben al heel wat horeca-ervaring opgedaan en zullen die nu tentoon gaan spreiden in De Rotonde, een pand achter het Tongerse Hotel Eburon.

Na Hasselt, Sint-Truiden en Genk is het nu dus de beurt aan de Zuid-Limburgse stad Tongeren om zich voor de ogen van tv-kijkend Vlaanderen te presenteren. Rinaldo en Daniël zullen er hun intrek nemen in De Rotonde, een pand dat bij het oude hospitaal hoort en vroeger dienst deed als stedelijke bibliotheek. Momenteel staat het echter leeg. Daar zal nu dus met de komst van het koppel Maasmechelenaren verandering in komen. Beide mannen hebben van vtm een spreekverbod gekregen maar hun goede vriend Dino Magnato denkt dat ze er klaar voor zijn.

Good cop, bad cop

Daniël was zes jaar lang hulpkok bij Dino, de chef en uitbater van het Italiaans restaurant Il Fiore in Maasmechelen. Rinaldo stond dertien jaar lang in de keuken bij restaurant Mediterriano in Maastricht. “Ik heb met beiden gewerkt en heb er het volste vertrouwen in dat ze er iets van gaan maken”, zegt Magnato. “Als partners zijn ze twee handen op één buik maar ze hebben nooit in één restaurant samengewerkt, laat staan in de keuken. Professioneel zijn ze nog geen team maar dat komt wel. De vraag is in welke mate hun karakters gaan botsen. Daniël is de zachtaardige, Rinaldo speelt de harde, de boeman.” De twee hebben de taken onder elkaar verdeeld: Daniël zal de zaal doen, Rinalde staat aan de kookpotten. Vorig jaar werden ze al aangesproken om als duo mee te doen aan Mijn Restaurant. “Toen vielen ze er nipt naast. Een jaar zaten ze in de wachtkamer en keken ze toch al uit naar een geschikt pand. Nu is hun kans dan eindelijk gekomen. Een zaak is duidelijk: ze willen ooit een eigen restaurant hebben. En deelname aan dit tv-programma zien ze als een eerste stap. Het zijn twee sympathieke gasten die er volledig voor gaan en zich zullen smijten.” Ze hebben alvast de steun van Lucie Orye en Jimmy Michiels die op goed 200 meter van het pand waar Daniël & Rinaldo het moeten waarmaken hun eigen zaak Lucie & Jimmy uitbaten. Het koppel verloor vorig jaar nipt met Terrae de finale van Mijn Restaurant en zal de nieuwe deelnemers dan ook met raad en daad kunnen bijstaan. “Ze zijn hier al eens komen kijken”, zegt Jimmy. “Of ik hen goeie raad kan geven? Dat ze vooral zichzelf blijven en dat ze niet moeten acteren, ook al staan de camera’s op hen gericht.” Ook de stad is tevreden met de komst van het programma. De stad moet wel financieel tussenkomen. Als ze de eerste ronde halen, kost dat de Ambiorixstad 25.000 euro. Als Daniël en Ronaldo de finale halen, komt daar nog eens evenveel bij.

Amber (23) en Elodie (22), Het Nieuwsblad, 08.07.2011

Slechts de helft van dit koppel heeft horeca-ervaring. Amber volgde een koksopleiding en vervolmaakte zich daarna in de keuken van het restaurant van golfclub Bossenstein in Broechem. De gerenommeerde chef Roger Souvereyns nam er Amber onder de vleugels. Elodie wilde ook de keuken in, maar haar ouders duwden haar naar een andere opleiding en dus werkt Elodie nu als urgentieverpleegster in Sint-Truiden. Een zaak starten met haar grote liefde Amber – de twee zijn anderhalf jaar samen – zou voor haar een absolute droom zijn. Dankzij Mijn restaurant zal het koppel uit Geel vanaf nu ook veel meer samen zijn.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Horeca, Media, Televisie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s