Zomer van Antwerpen 2011: Aeroflorale II geland op De Keyserlei

De Aeroflorale II is aangekomen in Antwerpen.

Persbericht: Aeroflorale II geland op Keyserlei

De Botanische Expeditie, op weg vanuit Groenland, kreeg in de laatste fase van de vlucht nog af te rekenen met extreme weersomstandigheden. Nochtans kondigde het laatste deel van hun vlucht zich goed aan. Boven de Baltische Zee was het rustig, en de laatste dagen vlogen ze volledig volgens plan recht op Antwerpen af.
De storm van voorbije nacht was echter spelbreker. Hevige rukwinden, grote hoeveelheden neerslag, en vooral de 5cm-grote hagelbollen maakten de laatste 100km tot een ware nachtmerrie.

De bemanningsleden zetten alles op alles om de planten te beschermen, vaak met gevaar voor eigen leven. De navigatie werd erg bemoeilijkt door het stormweer, en de zichtbaarheid was bij momenten quasi nul waardoor het luchtschip een noodlanding diende te maken. Het door de stadsdiensten voorbereide landingsterrein kon niet bereikt worden en uiteindelijk raakte het tuig de grond op de Keyserlei, dichtbij de leien. De kolonie zonnebloemen ter plaatse fungeerde als vangrail.

Een wat ongelukkige plek, het tuig blokkeert momenteel de doorgang voor het verkeer.
Het schip liep door de storm helaas aanzienlijke averij op. De bemanning is volop in de weer om de schade zo snel mogelijk te herstellen.

Het onderzoeksteam zit verveeld met deze gang van zaken en excuseert zich bij de inwoners van Antwerpen voor het ongemak. Zodra de weersomstan-digheden het toelaten zullen zij proberen weer op te stijgen om naar een minder drukbezochte locatie uit te wijken.

Als bij wonder vallen er geen menselijke of plantaardige slachtoffers te betreuren, en commandant FD verzekert ons dan ook dat alle geplande experimenten zullen uitgevoerd worden.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s