Antwerps homokoppel geterroriseerd door puberende ‘zedenpolitie’

Een homokoppel uit Borgerhout wilt verhuizen omdat ze gepest worden door een groep tieners van Marokkaanse origine. Het koppel werd meerdere malen slachtoffer van homofoob geweld.

Zedenpolitie’ zijn gastjes van 15, Kirsten Mertes, Het Laatste Nieuws, 27.06.2011

Een gehuwd homokoppel uit Borgerhout woonde jarenlang in peis en vree in Marokko, maar in eigen stad krijgen ze de ‘zedenpolitie’ tegen. Een groepje radicale moslimjongeren die iedereen aanpakken die volgens hen ‘onzedig’ is. De zelfverklaarde zedenpolitie bestaat uit snotneuzen die niet ouder zijn dan 15. Maar met scheldtirades – “Vuile homo! Uw kop gaat eraf” – en zelfs geweld maken ze Stefan en zijn echtgenoot het leven zuur.

“Dood aan alle homo’s”, scanderen Hamza (15) en co op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Het woord ‘homo’ werkt op de allochtone pubers als een rode lap op een stier. Meteen staat er tien man extra, opgehitst door enkele radicale snotneuzen. “Een zammer (dat is Berbers voor homo) is een hoer, een janet. Dat zijn geen goede mensen.”

De moslimzedenpolitie, noemen ze zichzelf. Al wie ‘onzedig’ over straat loopt, wordt in naam van de Koran door hen aangepakt. Veelal met woorden, maar steeds vaker ook met fysiek geweld. Hicham (15) maakt dreigende gebaren met zijn speelgoedwapen. “Vuile homo! Uw kop gaat eraf. Hop, de gaskamer in.”

“Er zijn allochtone jongens die messen trekken of stenen gooien. In de wijk woont een allochtone homo. Hij werd al meermaals ineengeslagen. Er is zelfs bij hem ingebroken. Omdat hij homo is.” Aan het woord is Stefan (36), die samen met zijn echtgenoot ook het mikpunt van spot is in de wijk. “Het begint met kattenkwaad als waterballonnen tegen de gevel smijten. Tot de grotere gasten komen. Zij maken de ballonnen zwaarder of halen voetballen erbij. Ze mikken zo hard dat je verschiet dat het glas er niet uit ligt.”

De tieners gooiden zelfs eens waterballonnen naar Stefans gloedhete frietketel op het balkon en anderhalf jaar geleden sneuvelde zijn glazen voordeur onder een aanval met stenen. De kereltjes drongen ook al eens bij Stefan binnen langs een glazen dakkoepel, op klaarlichte dag. Een leerkracht die daarvan op de hoogte was, werd door de jongeren bedreigd zodat hij nooit naar de politie stapte. “Het zijn enkele varkens die de rest meetrekken”, zucht Stefan.

Verhuizen

En dan moet je weten dat Stefan nog relatief wat respect afdwingt bij de jongens, zijn echtgenoot – die hen ontloopt – niet. Hij zou dan ook willen verhuizen. “Op straat krijg ik stenen achter me aan gegooid. Ik negeer dat, of ze staan met z’n allen rond mij. Bijna dagelijks moet ik scheldwoorden slikken”, vertelt hij.

Het koppel blijft liever anoniem, uit vrees voor nog meer ellende. Zeker tijdens vakantieperiodes is het erg onrustig op het plein voor hun deur. “Twee agenten zijn eens door 50 jongeren in een hoek gedreven”, vertelt Stefan. “Eén van die gastjes greep naar de revolver van een politieman. Een andere keer stonden er hier dertig combi’s nadat honderden Marokkaanse Belgen de woonst van een Macedonisch gezin wilden bestormen na een relletje.”

Er hangt nu een camera, nadat Stefan systematisch relschoppers fotografeerde en met die ‘catalogus’ naar de politie trok.

“Het strafste is dat wij drie jaar in Marokko hebben gewoond, waar ik aangetrouwde familie heb”, vertelt Stefan verontwaardigd, “en meer dan een scheve blik hebben wij daar nooit gekregen. Er zijn nu eenmaal ook veel homo’s onder de moslims. Als gast krijg je er vaak een meisje aangeboden. Wie weigert, krijgt discreet een jongen. Moeders houden er hun dochters van de straat. Dus gaan puberende jongens vaak experimenteren met andere jongens. Ook hier in de stad zien we geregeld homoseksuele allochtonen op gay-events. Als ze zich betrapt voelen, keren ze zich tegen ons. Door die kleine agressieve minderheid krijgt het publiek een vertekend beeld van de allochtone gemeenschap. Dat agressieve groeit er allicht uit, maar het probleem schuift op naar de volgende generatie.”

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Godsdienst, Holebi, Media en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Antwerps homokoppel geterroriseerd door puberende ‘zedenpolitie’

  1. Pingback: Politie Antwerpen: meld homofoob geweld | Lacquemant

  2. Pingback: Anoniem klacht indienen tegen homofoob geweld? | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s