Timo Descamps en Karolien Debecker winnen Holebipersoonlijkheid 2011

Timo Descamps en Karolien Debecker werden elk verkozen tot Holebipersoonlijkheid 2011. WJNH-woordvoerder Michiel Vanackere maakte dit bekend op het Antwerp Pride Closing Festival.

Persbericht: Timo Descamps en Karolien Debecker verkozen tot ‘holebipersoonlijkheden 2011’!

Wel Jong Niet Hetero was vandaag aanwezig tijdens het ‘Antwerp Pride Closing festival’ met de uitreiking van ‘holebipersoonlijkheid 2011’. Het doek is gevallen tijdens dit zonovergoten evenement op de Grote Markt in Antwerpen! Meer dan 2100 mensen stemden Timo en Karolien naar de overwinning!

Holebipersoonlijkheid is in de eerste plaats tot leven geroepen om holebi-jongeren een hart onder de riem te steken. ‘Ze staan er niet alleen voor, en onze negen genomineerden kunnen hierbij zeker als voorbeeld dienen,’ zegt Michiel Vanackere, woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero. ‘En ze creëren niet enkel zichtbaarheid naar holebi-jongeren. Iedereen die deze mensen geregeld in de media aan het werk ziet wordt (on)rechtstreeks met het ‘holebi-thema’ geconfronteerd,’ vult Michiel aan.

Karolien Debecker was er tijdens de uitreiking bij en zegt zelf heel vereerd te zijn met deze titel. ‘Ik weet welke moeilijkheden holebi’s nog vaak moeten trotseren. Als ik hierbij dan ook maar een beetje verlichtend kan helpen, ben ik daar ontzettend blij mee,’ zegt Karolien.

Timo Descamps zit momenteel in Amerika voor de voorstelling van zijn film ‘Judass Kiss’. Maar ook hij liet ons via een videobooschap weten verheugd te zijn. ‘We weten allemaal dat nog heel wat werk aan de winkel is. Ik voer dan ook graag die strijd mee,’ zegt Timo.

Holebipersoonlijkheid 2012

We kregen van heel wat mensen leuke reacties over deze ‘verkiezing’. ‘Ook het aantal stemmen wijst alleen maar uit dat zoiets nog steeds nodig is,’ zegt Michiel, ‘meer dan ooit zien we hoe belangrijk zichtbaarheid van het thema is, dit lijkt ons dan ook een goeie manier dat te doen. Er wordt dan ook nagedacht over een vervolg’.

Wel Jong Niet Hetero bedankt in elk geval de negen genomineerden voor de vlotte en aangename samenwerking en de organisatoren van Antwerp Pride om dit een plaats te geven tijdens hun slotfestival!

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Film, Holebi, Media, Radio, Televisie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Timo Descamps en Karolien Debecker winnen Holebipersoonlijkheid 2011

  1. Pingback: Timo Descamps naakt in nieuwe musical Lelies (+ video) | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s