Ook in Antwerpen homofobe en vrouwonvriendelijke islamitische ‘zedenpolitie’ (+ video)

Niet alleen Brussel, maar ook Antwerpen heeft te kampen met een zogenaamde zedenpolitie. Dat bevestigen Carim Bouzian, van Marokkaanse origine en in een vorig leven nog openlijk homo bij Groen! en Open Vld, en Lokale Politie Antwerpen.

‘Zedenpolitie’ valt homo’s en kortgerokte vrouwen aan, Patrick Lefelon, Het Laatste Nieuws, 25.06.2011

Een kort rokje? Als homo met je vriendje over straat flaneren? Toch mee oppassen in Antwerpen. Radicale moslims struinen er momenteel door de straten als officieuze ‘zedenpolitie’. Iedereen die tegen de regels van de Koran zondigt – zoals homo’s of schaarsgeklede dames – pakken ze hard aan. Niet alleen in de migrantenwijken, maar ook in de winkelstraten. De politie kent het probleem, maar weet er geen raad mee.

In Brussel werd vorige weekend nog een homo zwaar toegetakeld door allochtone jongeren. “Maar in Antwerpen is het al niet veel beter”, klaagt Carim Bouzian, een allochtone homo. “Hier worden holebi’s de les gespeld door een islamitische ‘zedenpolitie’. Dat is onze benaming voor een groep van oudere mannen en radicale jongeren die zich geroepen voelen om homo’s op hun ‘foute gedrag’ aan te spreken.”

Iedereen die niet in het plaatje van de strikte islam past, wordt aangepakt. “Het begint met schelden: ‘Verwijfd ventje, janet, weet jij niet wat de Koran zegt? Jij gaat naar de hel.’ En als je daar verkeerd op reageert, riskeer je klappen.”

Volgens Bouzian ben je nergens in de stad helemaal veilig voor de zedenpolitie. Homokoppels die in migrantenwijken wonen, krijgen geregeld een enveloppe met een dode rat in de brievenbus. Op de omslag staan Koranverzen. Maar ze patrouilleren evengoed in chiquere buurten van de stad. “Een vriend van mij is zo op klaarlichte dag in de hippe wijk Antwerpen-Zuid aangevallen door jonge allochtonen”, vertelt Bouzian.

Oudere mannen

Niet enkel homo’s zijn het mikpunt van hun pesterijen. “Ook jonge (migranten)meisjes met een kort rokje zijn het slachtoffer van scheldpartijen. In dat geval meestal door oudere, radicale moslimmannen”, zegt Fons Bastiaenssens van de Antwerpse politie. “Het fenomeen is heel divers in plaats en tijd. Dat maakt het voor ons moeilijk om op te treden. We krijgen bovendien heel weinig officiële klachten over die zedenpolitie.” De Cel Diversiteit van de politie wordt er wél geregeld over aangesproken.

Hoeveel homo’s er in Antwerpen worden belaagd, weet de politie niet. Daar zijn geen officiële cijfers over. Nochtans sloeg de homogemeenschap ruim een jaar geleden al alarm over geweld aan de Antwerpse Middenvijver. Op die plek gaan homo’s op zoek naar betaalde seks met allochtone jongens. Dat was voor de islamitische zedenpolitie het toppunt van verderf. Een groepje allochtone jongeren zou daar homo’s hebben aangevallen, maar ook hierover heeft de politie nauwelijks officiële gegevens.

Meldpunt

Carim Bouzian vroeg het stadsbestuur een jaar geleden om een meldpunt op te zetten. Veel jongens van wie de ouders niet weten dat ze homo zijn, durven immers niet naar de politie te stappen als ze worden aangevallen.

“In Antwerpen vindt dit weekend het holebifeest ‘Antwerp Pride’ plaats. Het meldpunt is er nog altijd niet. Wij houden daarom zondag een fluitconcert op de Grote Markt om de agressie tegen holebi’s aan te klagen”, besluit Carim Bouzian.

Bekijk de videoreportage van ATV.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Godsdienst, Holebi, Lifestyle, Media, Politiek en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Ook in Antwerpen homofobe en vrouwonvriendelijke islamitische ‘zedenpolitie’ (+ video)

  1. Pingback: Het Roze Huis en politie roepen slachtoffers homofobie incidenten te melden | Lacquemant

  2. Pingback: Antwerp: Sharia police patrols against gays, girls in short skirts | allah.eu

  3. Pingback: Antwerp: Sharia police patrols against gays, girls in short skirts «ScrollPost.com

  4. Pingback: Antwerps homokoppel geterroriseerd door puberende ‘zedenpolitie’ | Lacquemant

  5. Pingback: Antwerp: Sharia police patrols against gays, girls in short skirts | Vlad Tepes

  6. Pingback: SHARIA IN THE STREETS OF ANTWERP……. |

  7. Pingback: Knack Weekend-journalist Wim Denolf verjaagt uit Brusselse Warandepark omdat hij homo is | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s