Politie en Justie gaan strenger optreden tegen homofoob geweld

Ontslagnemend minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) heeft het college van procureurs-generaal gevraagd om de strijd tegen homofoob gedrag preciezer op te volgen. Zijn collega van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld) beloofde dat de politie alles zal doen om krachtdadig op te treden tegen holebihaters.

Bert Schoofs (Vlaams Belang) en Bart Somers (Open Vld) ondervroegen beide excellenties donderdag tijdens het vragenuurtje in de Kamer van Volksvertegenwoordigers naar aanleiding van een aantal gevallen van agressie tegenover homomannen. Somers hekelde de aanslagen op onze moderniteit en diversiteit.

De Clerck gaf meteen toe dat bijkomende acties nodig zullen zijn om het fenomeen aan te pakken. Hij heeft naar eigen zeggen het college van procureurs-generaal gevraagd de feiten “wat preciezer op te volgen” en homofoob gedrag scherper aan te pakken.

Minister van Binnenlandse Zaken Turtelboom zei geschokt te zijn over de feiten, zeker in een land waar holebi’s veel rechten worden toegekend. Dergelijk gedrag moet niet alleen politiek, maar ook maatschappelijk veroordeeld worden, zei de Open Vld’ster, eraan toevoegend dat de politie alles zal doen om er krachtdadig tegen op te treden, zodat Justitie tot veroordelingen kan overgaan. Turtelboom is in haar parlementair verleden ‘holebimeter’ van Open Vld.

Dit bericht werd geplaatst in Godsdienst, Holebi, Media, Politiek en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Politie en Justie gaan strenger optreden tegen homofoob geweld

  1. Pingback: Bram Bierkens slachtoffer van zinloos (homofoob?) geweld | Lacquemant

  2. Pingback: Het Roze Huis en politie roepen slachtoffers homofobie incidenten te melden | Lacquemant

  3. Pingback: Burgemeester van Brussel Freddy Thielemans pakt homohaat harder aan | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s