Fouad Belkacem (Sharia4Belgium) riskeert 2 jaar cel

Fouad Belkacem, de woordvoeder van de islamistische organisatie Sharia4Belgium, riskeert twee jaar cel voor zijn doodsbedreigingen tegen onder meer homoseksuelen. Het proces begint vandaag.

Woordvoerder Sharia4Belgium riskeert twee jaar gevangenisstraf, Alex Kestens, Gazet van Antwerpen, 17.06.2011

Wie is Fouad Belkacem?

Fouad is de zoon van een handelaar in occasiewagens uit Boom. Hij kwam voor het eerst in beeld in 2004. Hij werd toen door het gemeentebestuur onder de arm genomen om de jongerenbeweging El Islaah te leiden, een organisatie die zich moest ontfermen over moeilijke Marokkaanse jongeren.

De organisatie ontspoorde toen al tot een extremistische organisatie en werd stopgezet. Belkacem verdween uit beeld en kwam pas vorig jaar terug boven water als Abou Imran.

Sindsdien haalt hij om de haverklap het nieuws met kwetsende en dreigende boodschappen tegen iedereen die het niet eens is met de strengst mogelijke interpretatie van de islamitische leer.

Het opzet van de organisatie is om de Shariah (de islamitische wet) toe te passen in België. Abou Imran kwam in het verleden al met het gerecht in aanraking voor andere criminele activiteiten.

Waarom moet hij

voor de rechter?

Fouad Belkacem moet zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor belaging en het aanzetten tot discriminatie, haat en geweld jegens een persoon, een groep of een gemeenschap. “Het parket is van oordeel dat de heer Belkacem de door de wetgever bepaalde grenzen overschreden heeft”, aldus het Antwerpse parket.

“Zijn publieke verklaringen over homoseksuelen, de suprematie van de moslims en zijn uitlatingen naar aanleiding van de ziekte en het overlijden van mevrouw Marie-Rose Morel zijn voor het parket strafbare feiten die aan het oordeel van de correctionele rechter moeten worden voorgelegd.”

Welke straf riskeert hij?

Fouad Belkacem worden drie strafbare feiten ten laste gelegd. Maar anders dan bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, worden in België de straffen niet opgeteld. De drie feiten worden gemengd en de rechter neemt de zwaarste strafmaat. In dit geval is dat belaging en daarop staat een celstraf van maximaal twee jaar en een geldboete van 1.650 euro.

Update: het proces is uitgesteld tot 18 november.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Godsdienst, Holebi en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Fouad Belkacem (Sharia4Belgium) riskeert 2 jaar cel

  1. Pingback: Woordvoerder Sharia4Belgium niet vervolgd voor homohaat | Lacquemant

  2. Pingback: Sharia4Belgium vindt ‘homopremier’ Di Rupo schande (+ video) | Lacquemant

  3. Pingback: Openbaar Ministerie wil 2 jaar cel voor Fouad Belkacem (Sharia4Belgium) | Lacquemant

  4. Pingback: 2 jaar cel Fouad Belkacem (Sharia4Belgium), maar niet voor homohaat | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s