WJNH stelt Holebipersoonlijkheid 2011 voor

Wel Jong Niet Hetero recycleert de CeleGayTion Awards voor Male en Female Icon. De uitreiking van Holebipersoonlijkheid 2011 gebeurt tijdens Antwerp Pride.

Persbericht: Wel Jong Niet Hetero stelt met trots de eerste editie van de ‘holebipersoonlijkheid 2011’ voor:
Want ook holebi’s en transgenders hebben ‘idolen’ nodig!

Op zondag 26 juni sluit de Antwerp Pride af met een groots slotevenement op de Grote Markt in Antwerpen. Optredens van o.a. Lasgo en vullen het programma, maar ook is er de uitreiking van de mannelijke en vrouwelijke ‘holebipersoonlijkheid’ van 2011. “Negen genomineerden maken kans op die titel en zij zijn er alvast ontzettend blij mee,” klinkt het bij Michiel Vanackere, woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero, enthousiast.

Holebipersoonlijkheid 2011

Elke jongere kijkt wel eens op naar een idool, een collega, een vriend, … Iedereen heeft dus zijn/haar rolmodel en dat om verschillende redenen. “Ook holebi- en transgenderjongeren zoeken vaak ‘morele’ steun of support bij zo’n holebipersoonlijkheid,” verduidelijkt Michiel Vanackere. We hebben allemaal wel iemand die we om één of andere reden als een ‘idool’ zien, van zangers tot sporters. Als die dan ook nog eens holebi zijn, kan dat een reden te meer zijn voor holebi- en transgenderjongeren om hen als een ‘voorbeeld’ te zien. “Wat mensen ook mogen beweren, holebi of transgender zijn en er dan nog eens voor uitkomen, is ook de dag van vandaag geen evidentie. Zo’n persoonlijkheid kan hierbij helpen,” vult Vanackere aan.

De genomineerden voor de ‘Holebipersoonlijkheid van 2011’ zijn stuk voor stuk mensen die er in de media openlijk zijn voor uitgekomen holebi te zijn.
Zij houden (on)rechtstreeks het holebi- en transgenderthema actueel en zorgen ervoor dat ook “coming-out” openlijk bespreekbaar blijft. “Net daarom wordt het tijd dat ze ook voor die rol eens in de ‘spots’ komen te staan,” aldus Vanackere.

De genomineerden

MANNELIJKE HOLEBIPERSOONLIJKHEID
– Timo Descamps

– Showbizz Bart

– Bart Moeyaert

– Bart Kaëll

– Falko De Bolster

VROUWELIJKE HOLEBIPERSOONLIJKHEID
– Truus Druyts

– Yanaïka Skrzyszkowiak

– Alexandra Potvin

– Karolien Debecker

Vanaf vandaag tot woensdag 22 juni kan je jouw stem uitbrengen via http://www.holebipersoonlijkheid.be. Op deze website staan ook heel wat leuke weetjes over onze genomineerden.

Antwerp Pride

Het holebifestival Antwerp Pride staat dit jaar in teken van de ‘jongeren’, dankzij hun samenwerking met Antwerp Youth Capital. Daarom springen ze mee op de boot van ‘Holebipersoonlijkheid van 2011’ en geven ze het een plaats op het hoofdpodium van de slotavond. Naast Sean Dhondt, de winnaar van Gays Got Talent en vele anderen wil de Antwerp Pride ervoor zorgen dat ook haar vierde editie de nodige draagkracht krijgt bij de jeugd. “Het sociale en culturele aspect van holebi of transgender zijn, moet blijvend onder de aandacht worden gebracht,” legt Bart Abeel, organisator van de Antwerp Pride, uit, “Allerhande activiteiten tijdens de Pride van 20 tot 27 juni moeten dat duidelijk maken.”

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Fashion, Film, Holebi, Internet, Lifestyle, Media, Muziek, Televisie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op WJNH stelt Holebipersoonlijkheid 2011 voor

  1. Pingback: Timo Descamps en Karolien Debecker winnen Holebipersoonlijkheid 2011 | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s