Programma Sinksenfoor 2011

De Sinksenfoor start maandag.

Persbericht: Sinksenfoor geeft startschot voor feestelijke zomer

Van zaterdag 11 juni tot en met zondag 10 juli is iedereen weer welkom op de Gedempte Zuiderdokken voor de jaarlijkse Sinksenfoor. De unieke sfeer en een goede mix van attracties maken van deze kermis de ideale gelegenheid om de start van de zomer te vieren.

Nieuwe attracties
Dit jaar pakt de Sinksenfoor uit met drie nieuwe attracties, waarvan er eentje nooit eerder in België te zien was. Voor de waaghalzen is er de Rock ’n Roll die je op een hoogte van 24 meter tegen hoge snelheid laat rondtollen. Verder krijgen de bezoekers de unieke kans om op het water te lopen door plaats te nemen in een gigantische doorzichtige luchtbel. Ten slotte is er een Belgische primeur. Voor het eerst komt er een bijzondere psychedelische tunnel van zes meter lang naar ons land. Bezoekers worden door allerlei effecten letterlijk op het verkeerde been gezet. Deze attractie komt rechtstreeks uit Florida naar Antwerpen en kreeg de typisch Antwerps naam ‘Rap Zat’. Vanzelfsprekend zijn ook de bekende attracties zoals de rollercoaster en het reuzenrad en de revelatie van 2010, de XXL, weer van de partij.

Openingsuren
De Sinksenfoor is op weekdagen en op zondag open tot middernacht. Op vrijdag, zaterdag en pinksterzondag sluit de kermis om 1 uur ’s nachts. Om buurtbewoners zo weinig mogelijk te hinderen, wordt de muziek op alle attracties van de Sinksenfoor telkens een half uur voor sluitingstijd afgezet.

Sinksenfoor makkelijk bereikbaar

De Sinksenfoor is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer:

tram 8: richting Lambermontplaats, halte Museum
tram 4: richting Sint-Pietersvliet, halte Geuzenstraat
bus 23: richting Zuid, halte Zuid
bus 30: halte Vlaamsekaai
bus 34: halte Waalsekaai
Voor de fietsende bezoekers van de foor zijn er verschillende fietsenstallingen.

Wie met de wagen naar de Sinksenfoor komt, kan gratis parkeren op de Scheldekaaien. Daarnaast kunnen bezoekers ook 24/24 uur parkeren op de betaalparking aan het nieuwe Justitiepaleis tegen een voordelig uurtarief. Dit tarief bedraagt 1 euro overdag en 0,60 euro vanaf 18 uur en in het weekend.

Veiligheid en comfort staan centraal
De Sinksenfoor moet een feest zijn voor bezoekers, buurtbewoners en exploitanten. Daarom worden er in 2011 opnieuw maatregelen genomen om de veiligheid en het comfort van alle betrokkenen te garanderen. Op de openingsdag worden alle attracties onderworpen aan een technische controle van de stad Antwerpen. Wie niet volledig in orde is, mag niet exploiteren. Verder staat er zoals steeds een mobiel politiesecretariaat op het foorterrein aan de kant van de Waalsekaai. Medewerkers van de lokale politie kunnen zo snel ingrijpen als er problemen zouden zijn. Ten slotte zijn er ook buurttoezichters aanwezig die controles uitvoeren in de buurt van de foor om sluikstort en eventuele geluidsoverlast tegen te gaan.

Bijzondere kermisdagen
Traditiegetrouw organiseert de stad in samenwerking met de foornijveraars een aantal speciale acties:

Op dinsdag 14 juni krijgt de Sinksenfoor naar jaarlijkse gewoonte bezoek van honderden personen met een handicap en hun begeleiders. Ze kunnen een middag lang genieten van gratis kermisplezier en lekkernijen.
Op woensdag 29 juni zijn er tal van promoties op verschillende attracties tijdens de familiedag.
Op zondag 10 juli sluit de Sinksenfoor af met de bekende ‘Big Bang’-dag. Op alle attracties worden er dan kortingen gegeven tot 30%.
Studentendag en tweede editie Pink Friday
Twee bijzondere themadagen zorgen dit jaar voor extra ambiance op de Sinksenfoor. Op vrijdag 24 juni  vindt de tweede editie van ‘Pink Friday’ plaats. De holebivriendelijke kermisavond in het kader van het holebi-event ‘Antwerp pride’ lokte vorig jaar duizenden bezoekers en wordt in 2011 nog groter. Als hoogtepunt en startmoment is er om 19 uur een optreden van de Vlaamse boysband Get Ready!. Vanzelfsprekend wordt iedereen gevraagd om zich die avond in het roze te kleden.

Daarnaast organiseert de stad op dinsdag 28 juni voor de eerste keer een studentendag, in samenwerking met Gazet Van Antwerpen. Jongeren kunnen dan de examenstress achter zich laten door uit de bol te gaan op de foor.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Programma Sinksenfoor 2011

  1. Pingback: Sinksenfoor: Pink Friday op 15 juni | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s