Eerste getrouwde holebi’s: “durf de stap zetten”

Het aantal holebihuwelijken daalt lichtjes, acht jaar na de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor koppels van hetzelfde geslaagd. Marion Huibrechts en Christel Verswyfelen moedigen holebikoppels aan om te trouwen.

“Wees niet onzeker om de stap te zetten” (eerste gehuwde lesbiennekoppel), Belga, 05.06.2011

Homo- of lesbiennekoppels zijn soms nog onzeker om te trouwen, maar er zijn er al zoveel die hen voorgingen dat ze er zeker niet gaan uitspringen. Dat zegt Marion Huibrechts uit Kappelen, die samen met Christel Verswyfelen als eerste op 6 juni 2003 gebruik maakte van de wijziging in de huwelijkswet.

Volgens Marion Huibrechts hebben ook sterke koppels soms schrik voor het onzekere, maar is dat helemaal niet nodig. “Ze moeten niet denken dat ze eruit gaan springen, want er zijn al zoveel voorgangers. Bovendien merk ik dat de maatschappelijke aanvaarding alleen maar stijgt. Zo is bij een aantal parochies zelfs een inzegening voor de kerk mogelijk.”

“We blijven herhalen dat het fijn is dat het toen kon. Toen we in 2000 ons samenlevingscontract tekenden hadden we het nooit gedacht”, aldus Christel Verswyfelen. “Wat de oudere generatie betreft, zijn er nog steeds koppels die zeggen dat als het voor hen vroeger kon, hun leven er helemaal anders had uitgezien. Gelukkig zetten sommige oudere koppels nu toch de stap om te huwen.”

Verswyfelen benadrukt dat er anno 2011 nog steeds jongeren zijn die problemen hebben om zich te outen. Het koppel hoopt dat het draagmoederschap wettelijk mogelijk wordt. Daarnaast zou het krijgen van kinderen voor homokoppels geregulariseerd moeten worden en moeten adopties vlotter lopen.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Eerste getrouwde holebi’s: “durf de stap zetten”

  1. Pingback: Geen 1 113 holebihuwelijken maar wel 1 113 getrouwde homomannen in 2009 | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s