Verbiedt San Francisco mannenbesnijdenis? (+ video)

Besneden of onbesneden? Cut or uncut? Een thema die heel wat homomannen nauw aan de penis, het hart beter gezegd, ligt. Maar in de Amerikaanse stad San Francisco in Californië wilt ene Lloyd Schofield besnijdenis bij minderjarige mannen strafbaar maken. Tenzij als het echt medisch verantwoord is.

Besnijdenis van mannen is niet alleen een religieus gegeven bij joden en moslims. In de Verenigde Staten zijn de meeste mannen cut. Hygiënischer klinkt het. Uncut vinden de Amerikanen maar vreemd en vuil. Uncut boys zijn dus ofwel vies of net erg begeerd wegens zeldzaam. In Europa is het eerder het tegengestelde.

Terug naar het wetsvoorstel. Als Schofield voldoende handtekeningen verzamelt, komt de kwestie ter sprake in een referendum tijdens de verkiezingen in San Francisco, in november.

De ene vind Schofield een gek, de andere een held. Enkele argumenten over dit voorstel.

  • Zo’n verbod is een inbreuk op de vrijheid van godsdienst. Zelfs als het verbod genoeg stemmen haalt, zal een rechter deze annuleren op grond van de Amerikaanse grondwet.
  • Maar, zegt Schofield, er is federale wetgeving die vrouwenbesnijdenis verbiedt. Een belangrijk precedent in een juridisch systeem waarin precedenten precederen. Bij mannenbesnijdenis worden jongens gemolesteerd door hen van een stukje zichzelf te amputeren, zonder dat ze inspraak krijgen.
  • Besnijdenis zou helpen tegen hiv. Maar dat effect zou onbestaand zijn in de VS.

Wat zal het worden? Verbiedt de gay capital of the world mannenbesnijdenis op straffe van US$ 1 000 boete en een jaar opsluiting?

Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid, Holebi, Media, Politiek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s