Foto’s MAS | Museum aan de Stroom en panorama

Het MAS opende dit weekend zijn deuren. Enkele foto’s.

Persbericht: Opening MAS groot succes: meer dan 100 000 enthousiaste bezoekers in en rond het museum

Bijna 58 000 mensen brachten sinds 4 mei een bezoek aan het MAS. Het openingsfestival bracht van 13 tot 16 mei meer dan 75 000 mensen op de been. Het museum zelf telde deze vier dagen meer dan 45 000 bezoekers waarmee het maximaal aantal bezoekers werd bereikt. Dankzij het reservatiesysteem bleef de sfeer aangenaam en gemoedelijk.

Tijdens de previews en vernissage van het MAS vanaf 4 mei brachten bijna 13 000 mensen een bezoek aan het MAS. Tijdens het openingsfestival van 13 tot 16 mei telde het museum nog eens 45 000 bezoekers. Vier dagen lang was er van 9 uur tot middernacht een constante stroom van bezoekers. De eerste reacties waren erg positief. De meeste mensen willen na de eerste kennismaking binnenkort opnieuw een bezoek brengen aan het nieuwe museum.

Het openingsfestival was een waar feest en lokte 75 000 mensen naar de talloze activiteiten in en rond het MAS. Op zaterdagavond zetten de Franse vuurwerkmakers van Ephémère het MAS in lichterlaaie. 15 000 toeschouwers zagen hoe het gebouw in licht gehuld werd door het vuurwerk dat vanop en rond het MAS werd afgeschoten vergezeld van prachtige muziek. Een ontroerend moment voor het publiek.

Ook het MAS-plein kwam tot leven tijdens het bezwerende openingsconcert van BL!NDMAN en de flashmobs van P.A.R.T.S. en Koninklijk Ballet Vlaanderen. De reusachtige Scotch Gambit van Panamarenko stond aan de voet van het MAS en met het museum op de achtergrond leverden Ultima Vez en Mauro Pawlowski een stomende en rockende dansvoorstelling af. Opvallend was dat ook minder voor de hand liggende voorstellingen toch veel publiek aantrok.

Daarnaast deelde de hele buurt mee in de feestvreugde door concerten en theatervoorstellingen op locatie, tentoonstellingen en oude films over Antwerpen. Rondleidingen op de fiets of in busjes zorgden voor een kennismaking met het Eilandje.

Antwerpen Open en het MAS zijn erg blij met dit resultaat en menen een geslaagd startschot te hebben gegeven voor de toekomstige werking van het MAS. Schepen voor Cultuur en Toerisme Philip Heylen vat samen: “Het MAS werd de voorbije dagen met open armen ontvangen door bijna 58 000 bezoekers. Allemaal trotse ambassadeurs van hùn museum. Het was niet het museum dat de mensen verwelkomde, maar het volk dat het museum omarmde.”

Klink hier voor de foto’s.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Cultuur, Toerisme en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Foto’s MAS | Museum aan de Stroom en panorama

  1. Pingback: Bram Bierkens slachtoffer van zinloos (homofoob?) geweld | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s