Jean Marie de Meester stelt zich burgerlijke partij tegen Sharia4Belgium

Naast zijn juridische strijd tegen aartsbisschop André-Joseph Léonard, stelt sp.a-politicus en advocaat Jean Marie de Meester zich nu ook burgerlijke partij tegen de islamistische groepering Sharia4Belgium.

Persbericht: Burgerlijke partijstelling van advocaat Jean Marie de Meester in proces woordvoerder sharia4belgium

Vrijdag jongsleden meldde het Parket van Antwerpen dat zij overgegaan  zijn tot het dagvaarden  van de heer Fouad Belkacem –   woordvoerder van sharia4belgium – voor de correctionele rechtbank te Antwerpen.

Deze laatste zal zich op 17 juni 2011 moeten komen verantwoorden voor  ‘het aanzetten tot discriminatie, haat of geweld jegens een persoon, groep of gemeenschap’.  Volgens het Parket heeft Belkacem met zijn publieke verklaringen omtrent homoseksuelen, omtrent de suprematie van de moslims en zijn uitlatingen naar aanleiding van de ziekte en het overlijden van mevrouw Marie-Rose Morel strafbare feiten gepleegd.

Zaterdag vernam ik via de pers dat het Centrum voor Gelijkheid der Kansen en Racismebestrijding (CGKR)  nog onderzoekt of ze zich al dan niet burgerlijke partij zal stellen.

Op zich is deze mededeling van het CGKR opmerkelijk omdat hun diverse klachten bij het Parket juist aanleiding hebben gegeven tot deze vervolging.

Het studiewerk over een mogelijke burgerlijke partijstelling door het Centrum is minder opmerkelijk wanneer men weet dat het Centrum in mijn strafklacht tegen aartsbisschop Leonard geweigerd heeft deze te volgen. Volgens het Centrum vallen de homofobe opmerkingen onder de vrijheid van meningsuiting. En mogelijks wat voor Leonard geldt, geldt voor moslimfundamentalisten met als mogelijks gevolg dat het CGKR zich geen burgerlijke partij zal stellen.

Dit weekend verschenen in de pers eveneens  alarmerende cijfers over geweld, beledigingen en bedreigingen ten aanzien van holebi’s. In september vorig jaar spendeerde het VRT programma Koppen reeds aandacht  aan het toegenomen geweld ten aanzien van holebi’s.  Deze berichten liggen in het verlengde van wat ik al geruime tijd als homo vaststel met name dat het geweld (verbaal en fysiek) ten aanzien van holebi’s toeneemt.  De homofobe discours van zowel aartsbisschop Léonard als die van sharia4belgium dragen mij inziens overduidelijk bij tot een homofoob klimaat met alle gevolgen van dien.

Daarenboven kondigde het Vlaams Belang kopstuk Filip DEWINTER aan zich burgerlijke partij te zullen stellen.  Als vertegenwoordiger van een partij die  op 31 oktober 2010 bij monde van een aantal VB kopstukken in de krant Het Laatste Nieuws nog verklaarden dat homoseksualiteit moet “bestreden “ worden, tegennatuurlijk en abnormaal is,  kan dit tellen.

Dit bericht werd geplaatst in Godsdienst, Holebi, Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Jean Marie de Meester stelt zich burgerlijke partij tegen Sharia4Belgium

  1. Pingback: Fouad Belkacem (Sharia4Belgium) riskeert 2 jaar cel | Lacquemant

  2. Pingback: Hof van Cassastie gewraakt in homofobiezaak aartsbisschop Léonard | Lacquemant

  3. Pingback: Openbaar Ministerie wil 2 jaar cel voor Fouad Belkacem (Sharia4Belgium) | Lacquemant

  4. Pingback: 2 jaar cel Fouad Belkacem (Sharia4Belgium), maar niet voor homohaat | Lacquemant

  5. Pingback: Advocaat Jean Marie de Meester dagvaardt Sharia4Belgium voor homohaat | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s