EK zwemmen 2012 in Antwerpen, sierduiken in Eindhoven

Antwerpen organiseert in mei 2012 het Europees kampioenschap zwemmen. Helaas is het sierduiken toegewezen aan Eindhoven.

2012 European Championships in Swimming, Synchro and Diving allocated to Antwerp (BEL) and Eindhoven (NED), Water Polo 2014 to Budapest (HUN)

Reykjavik – LEN has returned to Reykjavik (ISL) after 20 years for a new LEN Congress and in its first official act the LEN Bureau announces that the venue of the 2012 European Championships have been allocated to Antwerp (BEL)/Eindhoven (NED) from 16 to 27 May.

Antwerp will host Synchronised Swimming and Swimming , while Diving will be in Eindhoven.

The Bureau Meeting and the LEN Congress have been organized thanks to the efforts of the Icelandic Swimming Association.

Chelyabinsk (RUS) will be the venue for the Women’s European Water Polo Under 19 Championships.

The European Short Course Swimming Championships 2012 will take place in Chartres (FRA).

European Water Polo Championships 2014 have been allocated to Budapest (HUN), which defeated the other qualified bidder, Istanbul (TUR).

Last, but just as a matter of distance in the future, the European Junior Synchronised

Swimming Championships 2015 have been allocated to Rijeka (CRO).

The LEN Congress will take place tomorrow, Saturday, and will be followed by a reception by the President of the Republic of Iceland.

Persbericht: EK zwemmen 2012 komt naar Antwerpen

In mei 2012 is Antwerpen gaststad van het EK zwemmen lange baan. Het synchroonzwemmen en het zwemmen (50m) worden georganiseerd in Antwerpen en voor het schoonspringen wordt samengewerkt met Eindhoven. Dat werd vandaag beslist op de bureaumeeting van de Ligue Européenne de Natation (LEN) in Reykjavik, IJsland.

Na Eindhoven in 2008 en Boedapest in 2010 vindt het Europees Kampioenschap zwemmen in 2012 plaats in het Antwerpse Sportpaleis van 16 tot en met 27 mei. Het Europees Kampioenschap Schoonspringen zal tegelijkertijd doorgaan in het Pieter van den Hoogenband-zwemstadion in Eindhoven.  Dat werd vandaag beslist op de bureaumeeting van de Ligue Européenne de Natation (LEN) in Reykjavik.

Het EK lange baan is een topevenement met een groot internationaal karakter. Hiermee heeft Antwerpen een primeur te pakken, want een zwemevenement van dit kaliber werd nog nooit in België georganiseerd. In 2001 was Antwerpen al een keer gaststad voor het EK zwemmen korte baan (25 meter) in Olympisch zwembad Wezenberg.

Door de verwachte publieksopkomst en vereisten qua hospitality en mediagebeuren moest er voor het EK 2012 gezocht worden naar een grotere locatie. Dat is uiteindelijk het Antwerpse Sportpaleis geworden, waar speciaal voor deze gelegenheid een zwembad van 50 op 25 meter wordt geïnstalleerd. Ook qua extra effecten (showelementen, belichting, geluid,…) biedt deze locatie alle mogelijkheden.

Eveneens een meerwaarde in deze organisatie is de samenwerking tussen de Belgische Zwembond en de Nederlandse Zwembond en tussen Antwerpen en Eindhoven. In 2012 organiseert Eindhoven immers ook de Europese Kampioenschappen Waterpolo van 16 tot 29 januari.

Omdat het EK 2012 de allerlaatste kwalificatie voor de Olympische Spelen 2012 in Londen is, zullen er ongetwijfeld grote namen deelnemen. De organisatie van het EK wordt gedragen door de Vlaamse Zwemfederatie en wordt ondersteund door de Belgische Zwembond, de stad Antwerpen, de provincie Antwerpen en Vlaanderen. Met de organisatie van de jaarlijkse Vlaamse Kampioenschappen, het EK korte baan in 2001 en het EK jeugd in 2007 heeft de Vlaamse Zwemfederatie de nodige ervaring.

Europese Sporthoofdstad 2013

Dit EK kan worden aanzien als het eerste grote evenement naar aanloop van Antwerpen Europese Sporthoofdstad, de prestigieuze titel die Antwerpen in 2013 mag dragen. Schepen van sport Ludo Van Campenhout en organisator Georges Straetemans zijn zeer verheugd om dit topevenement naar Antwerpen te halen.

Binnenkort weet de stad of Antwerpen nog een andere kandidatuurstelling kan verzilveren. Op 20 mei wordt namelijk beslist waar het WK artistieke gymnastiek 2013 plaatsvindt, waarvoor Antwerpen zich ook kandidaat heeft gesteld.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Media, Sport en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op EK zwemmen 2012 in Antwerpen, sierduiken in Eindhoven

  1. Pingback: World Outgames Antwerpen 2013: “sport = sociale cohesie” | Lacquemant

  2. Pingback: Antwerpen verliest EK zwemmen, Eindhoven behoudt duiken | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s