Hollister en Abercrombie & Fitch pas in het najaar in België

Hollister, dochtermerk van Abercrombie & Fitch, komt naar de winkelcentra van Wijnegem en Sint-Niklaas (Waasland). A&F zou in maart komen, maar nu is er sprake van december. Beiden merken zoeken alvast modellen om mooi te wezen in de winkels.

Gezocht: verkopers (m/v) in bloot bovenlijf en minirok, Paul Demeyer, Het Nieuwsblad, 13.05.2011

In ons land openen binnenkort twee filialen van Hollister, bekend van zijn hippe kledij én schaarsgeklede verkopers. In winkelcentra, aan universiteiten of gewoon op straat zoekt de Amerikaanse winkelketen mooie, jonge mensen om hen zo’n job aan te bieden.

Het Waasland Shopping Centrum en het Wijnegem Shopping Center, daar moet je binnenkort naartoe voor een Hollister-shop.

Hollister is een dochtermaatschappij van Abercrombie&Fitch, een kledinglijn die heel hip is maar bij ons voorlopig alleen via internet te koop is. Anders moet je ervoor naar Milaan of Londen.

Team uit Amerika

Een paar maanden geleden raakte al bekend dat Abercrombie&Fitch zelf in december dit jaar zijn eerste Belgische filiaal opent aan de Brusselse Waterloolaan. Dat is groot lifestyle-nieuws, want een bezoek aan een Abercrombie&Fitch-winkel is een beleving die al begint aan de deur, waar je je kan laten fotograferen naast een mooie jongeling in blote bast. In de winkel zelf knalt partymuziek door de boxen en dansen schaarsgeklede verkopers.

De Hollister-winkels zitten in dezelfde sfeer. ‘En dus wordt voor de Vlaamse Hollister-shops speciaal gezocht naar mooie verkopers en verkoopsters’, zegt Katrien Giebens van het Waasland Shopping Centrum in Sint-Niklaas. ‘Daarvoor komt binnenkort uit Amerika een team dat langsgaat op trefplaatsen voor jongeren. Dat zijn scholen, shoppingcentra of gewoon de straat, en daar zullen ze geschikte kandidaten zoeken voor hun verkoopsteam.’

In short of minirok

De verkopers staan vaak in short en bloot bovenlijf in de winkels, voor de verkoopsters volstaat een minirok en een topje. Maar omdat de naam Hollister zo hot is bij de jeugd, zijn de Amerikanen er zeker van dat ze hun sexy verkooppersoneel makkelijk zullen vinden.

‘Toch wil Hollister niet helemaal zijn eigen stijl en werkwijze opdringen. Ze sturen straks wel een Amerikaanse manager die in Vlaanderen komt wonen, maar hun plan om in Vlaanderen net zoals in Amerika 24 uur op 24 open te blijven, gaat niet door. Dat mag niet van onze wetgever’, zegt Katrien Giebens van het Waasland Shopping Centrum.

Meer kleur en surfboards

Tiany Kiriloff, stijlconsulente bij het weekendmagazine van onze krant, bezocht al een Abercrombie&Fitch-winkel in New York en een Hollister-shop in Florida, en kan dus vergelijken. ‘De winkelbeleving is heel vergelijkbaar. In de beide winkels maken mooie, atletische jongens en meisjes de dienst uit. En in allebei de shops is het licht gedempt en staat het geluid loeihard.’

Toch zijn er ook duidelijke verschillen, meent Kiriloff. ‘De Hollister-shops mikken op een jonger publiek. Hun T-shirts zijn bijvoorbeeld kleurrijker en heel de collectie is zonniger. De sfeer van de thuisbasis Californië straalt er meer in door. In de Hollister-shop staan bijvoorbeeld surfboards opgesteld, die zal je nooit zien in Abercrombie&Fitch. Hollister is trouwens niet alleen jonger, maar ook iets goedkoper.’

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Fashion en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Hollister en Abercrombie & Fitch pas in het najaar in België

  1. Pingback: Abercrombie & Fitch + Hollister + Forever 21 illustreren Amerikaanse invasie van onze winkelstraten | Lacquemant

  2. Pingback: Hollister @ Wijnegzem Shopping Center open! | Lacquemant

  3. Pingback: Hollister @ Wijnegem Shopping Center open! | Lacquemant

  4. Pingback: Aanschuiven bij Hollister in Wijnegem Shopping Center | Lacquemant

  5. Pingback: Abercrombie & Fitch al op zijn retour? | Lacquemant

  6. Pingback: Abercrombie & Fitch Brussel opent open woensdag 8 december 2011 | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s