Het Roze Huis: literair evenement Roze Pen in Atlasgebouw, zondag 15 mei

Voor het vierde jaar op rij organiseert de HolebiBib van Het Roze Huis haar literaire evenement De Roze Pen.

Persbericht: Literair evenement De Roze Pen strijkt neer in Atlas
Op zondag 15 mei focussen Het Roze Huis en haar HolebiBib op ‘asiel en migratie’ tijdens hun jaarlijkse literaire evenement De Roze Pen .
Voor het vierde jaar op rij organiseert de HolebiBib van Het Roze Huis haar literaire evenement ‘De Roze Pen’.  Wat begon als een strikt literair evenement is nu uitgegroeid tot een happening dat maatschappelijke thema’s niet uit de weg gaat.  Dit jaar draait alles rond ‘asiel en migratie bij holebi’s’. Bevoegd schepen voor Diversiteit, Monica de Coninck, geeft om 15u het startschot. Net vandaag verschijnt het eerste boek ‘seks en stigma over grenzen heen’ van Wim Peumans, de winnaar tweejaarlijkse Marguerite Lefèvre Prijs voor Genderstudies 2010 (uitgereikt door de Academische Stichting Leuven). ‘Met het boek, de neerslag van mijn masterverhandeling, wil ik het publiek een beter inzicht geven in de levens van homoseksuele en lesbische migranten. Ik ben dan ook verheugd  gast te zijn op De roze Pen 2011’, aldus Wim Peumans. De meer theoretische beschouwingen van Wim Peumans worden afgewisseld met fragmenten uit ‘Melk en Honing’, de roman van Ludwig Apers.

De Roze Pen kijkt dit jaar ook verder dan het boekenlandschap: ‘Silent Stories’, de documentaire van Hanne Phlypo en Catyhérine Vuylsteke, vertelt het verhaal van vier mensen die hun land verlieten omdat hun seksuele geaardheid het hun onmogelijk maakte daar te blijven. De film wordt ingeleid door Cathérine Vuylsteke, die eerder ook ‘Onder Mannen’ schreef. Voorts is er een artistieke omkadering door holebi-asielzoekers die lid zijn van WISH (Werkgroep Internationale Solidariteit met Holebi’s). Portretten uit de gerenommeerde expo ‘Roots met Taboe’, over de verborgen geaardheid van allochtonen en asielzoekers, worden geprojecteerd. We sluiten af met een boeiend debat tussen de sprekers en het publiek o.l.v. Bart Stouten (Radio klara). Nadien wordt iedereen uitgenodigd op de receptie.

‘Het Roze Huis wil met deze editie benadrukken dat ze oog heeft voor de culturele verscheidenheid van onze doelgroep. Dat de Stad Antwerpen deze activiteit ondersteunt en dat we te gast zijn in het Atlasgebouw, zien we dan ook als een erkenning voor de inspanningen die onze organisatie doet inzake interculturalisering’, aldus voorzitter Sven Pichal.

Volgend jaar viert de HolebiBib haar tienjarige bestaan, en zal de Roze Pen haar eerste lustrum beleven.  De kaarsjes zullen in stijl uitgeblazen worden, omkaderd door een multimediale literaire happening.  Het volledige programma vindt u binnenkort op http://www.hetrozehuis.be .

Praktisch
De Roze Pen
Zaterdag 15 mei om 15u
Atlasgebouw, Carnotstraat 110, 2060 Antwerpen

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Holebi, Literatuur en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s