CeleGayTion & WJNH stellen CeleGayTion Award voor Female Icon en Male Icon voor

Feestorganisator Benelive start op zaterdag 4 juni met het partyconcept CeleGayTion. Daar zullen de CeleGayTion Awards worden uitgereikt. Stemmen kan hier.

Persbericht: Wel Jong Niet Hetero vzw en CeleGayTion (Benelive) stellen met trots de eerste editie van de ‘CeleGayTion Awards’ voor:

Want ook holebi’s hebben ‘idolen’ nodig!

Zaterdag 4 juni pakt Benelive uit met een volledig nieuw gayfriendly concept, ‘CeleGayTion’ in de Ethias Arena, Hasselt. Daaraan koppelen ze samen met Wel Jong Niet Hetero een CeleGayTion Award waarbij het Vlaamse Female en Male Gay Icon worden verkozen. “Hoog tijd dat ook die mensen eens in de bloemetjes worden gezet,” zegt Michiel Vanackere, woordvoerder Wel Jong Niet hetero, heel enthousiast. Onze negen genomineerden zijn in ieder geval ontzettend blij met hun nominatie. De awards worden uitgereikt op ‘CeleGayTion’ zelf.

CeleGayTion Awards

Iedereen heeft wel iemand waar ze om verschillende redenen kunnen naar opkijken. Ook holebi’s en zeker holebi-jongeren hebben deze mensen nodig. Michiel Vanackere verduidelijkt: “Wat mensen ook mogen beweren, holebi zijn en er dan nog eens voor uitkomen is ook de dag van vandaag nog steeds geen evidentie. Mensen naar wie ze opkijken kunnen hierbij een grote ‘morele’ steun/support zijn. We hebben allemaal wel iemand die we om één of andere reden als een ‘idool’ zien, van zangers tot sporters. Als die dan ook nog eens holebi zijn kan dat een reden te meer zijn voor holebi-jongeren om hen als een ‘voorbeeld’ te zien.”

De genomineerden zijn stuk voor stuk mensen die er in de media openlijk zijn voor uitgekomen holebi te zijn. Zo zorgen ze ervoor dat (on)rechtstreeks het thema blijvend aan bod komt. “En een coming-out voor gans Vlaanderen is uiteraard nog een serieuze stap verder,” aldus Vanackere, “Net daarom wordt het tijd dat ze ook voor die rol eens in de ‘spots’ komen te staan. Ook zijn we blij en dankbaar dat een commerciëler event als ‘CeleGayTion’ hier eens bij stil durft staan.”

Wie is er genomineerd?

MALE GAY ICON
– Timo Descamps

– Showbizz Bart

– Bart Moeyaert

– Bart Kaëll

– Falko De Bolster

FEMALE GAY ICON
– Truus Druyts

– Yanaïka Skrzyszkowiak

– Alexandra Potvin

– Karolien Debecker

Je kan vanaf nu stemmen op jouw icoon via http://www.surveygizmo.com/s3/533795/CeleGayTion-Awards-Fe-Male-Gay-Icon

“Waarom CeleGayTion hier mee op te proppen kwam? CeleGayTion is een partyconcept voor gay en gay-friendly people, dus iedereen is welkom,” zegt Bert Finaut van Benelive, “maar toch blijkt het thema nog steeds wat taboe te zijn. Vandaar dat we naast dat commerciële evenement, ook maatschappelijk de holebigemeenschap een hart onder de riem willen steken.”

Dit bericht werd geplaatst in Going out, Holebi, Horeca, Lifestyle, Muziek, Televisie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op CeleGayTion & WJNH stellen CeleGayTion Award voor Female Icon en Male Icon voor

  1. Pingback: CeleGayTion afgelast | Lacquemant

  2. Pingback: WJNH stelt Holebipersoonlijkheid 2011 voor | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s