Museum Aan de Stroom (MAS): feest van 13 tot 16 mei

Het MAS opent binnenkort haar deuren. Inschrijven kan vanaf 30 april.

Persbericht: Openingsfestival MAS vier dagen feest
van 13 tot en met 16 mei 2011

Vandaag stelde het MAS | Museum aan de Stroom in samenwerking met Antwerpen Open onder grote belangstelling het programma voor van het openingsfestival van het MAS dat op dinsdag 17 mei 2011 officieel de deuren opent. Van vrijdag 13 tot en met maandag 16 mei is iedereen welkom in en rond het nieuwe museum voor een groot feest met een waaier aan culturele activiteiten. Het museum is bovendien vier dagen lang gratis te bezoeken mits reservering.

De opening van het MAS wordt uitbundig gevierd tijdens het openingsweekend van 13 tot en met 16 mei. Tijdens deze vierdaagse wordt niet alleen het MAS maar ook de hele buurt gevierd: de komst van het museum is een mooi hoogtepunt in de jarenlange ontwikkeling van dit voormalige havengebied.

Het publiek kan op ontdekking gaan bij de MAS-buren die tijdens het openingsfestival hun deuren openzetten. Theater- en dansvoorstellingen, muziek, films, tentoonstellingen en originele wandelingen brengen de dokken tot leven. Met zaterdag het spetterende vuurwerk als kers op de taart.

Het programma bestaat uit meer dan 30 activiteiten. De grote publiekstrekkers zijn ‘The Raft of the Medusa’ (BL!NDMAN) op vrijdag 13 mei, ‘What’s the prediction?’ (Ultima Vez) op vrijdag 13 en zaterdag 14 mei en het vuurwerk op zaterdag 14 mei.

De meeste voorstellingen zijn gratis, hiervoor kan het publiek niet reserveren.

Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het MAS is het museum gedurende vier dagen lang gratis toegankelijk van 9 uur tot middernacht. Voor het gratis MAS-bezoek en de betalende voorstellingen van het festival is reservering sterk aanbevolen.

Voor het museumbezoek kunnen geïnteresseerden reserveren voor een bepaald tijdsblok van een half uur. Binnen dit half uur moet de bezoeker zich aanmelden en start het bezoek dat gemiddeld twee uur duurt.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Museum Aan de Stroom (MAS): feest van 13 tot 16 mei

  1. Kristin zegt:

    Het is een pracht van een festival, voor iedereen, behalve de rolstoelgebruikers. Fijn! Dankuwel!

  2. Pingback: Foto’s MAS | Museum aan de Stroom en panorama | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s