Afgebrande Café Capital wordt heropgebouwd

Café Capital in het Stadspark wordt heropgebouwd. De feestzaal brandde in augustus 2010 af.

Café Capital herrijst uit de as, Sylvia Mariën, Gazet van Antwerpen, 05.04.2011

Even terug naar 26 augustus 2010, zwarte donderdag voor Café Capital. Een gefrustreerde klant steekt vroeg in de ochtend benzine in brand. In geen tijd staat de danstempel in lichterlaaie. Veel blijft er niet meer over. Het Antwerpse uitgaansleven reageert verbolgen. “De Capital, dat was ons huisje”, zeggen fans.

Zoveel maanden later heeft uitbater – en voor velen: vriend – Anthony Van Isacker goed nieuws. “Café Capital komt helemaal terug. Dat is nu heel zeker.”

Eigenaar van de Capital-gronden is de stad Antwerpen. Eigenaar van het pand is brouwerij InBev. En hart van Café Capital, sinds 2002, is Anthony Van Isacker. De drie zijn tot een overeenkomst gekomen.

Dat had niet iedereen verwacht. Zeker in de beginjaren stuitte de discotheek op heel wat protest bij buurtbewoners. Want een ‘uitgaanshol’ met bezoekers tot ’s ochtends, hoort dat wel in een stukje groen? “Ja hoor”, vond Van Isacker altijd. En hij kon dus ook de stad weer overtuigen.

Wanneer er in het Stadspark weer gedanst kan worden? “Ik hoop over een jaar”, zegt Van Isacker. “Al kun je dat moeilijk zeggen. Tussen de stad en InBev moet een en ander nog onderhandeld worden.”

Niet dat er intussen niet aan feesten wordt gedacht. Elke vrijdag organiseert Van Isacker in de kelder van Ramada Plaza Hotel, tegenover zwembad Wezenberg op de Desguinlei, ‘Homeless’ – een toepasselijke naam voor een tijdelijk project. De zogenaamde ‘pop up-club’ bestaat sinds midden maart en is een succes. Inkom: 8 euro. Ook komende vrijdag weer, met pop uit de jaren 80 en elektrodisco.

Persoonsverwisseling

Hoe zit het intussen met het onderzoek naar de brandstichting van augustus? In oktober leek het er plots op dat de dader was gevat. Tien dagen lang zelfs. Maar het bleek om de verkeerde Hisham te gaan. Die had eerder al eens wat gestolen in de Capital. Maar brand stichten? Nee. Van Isacker en anderen herkenden hem niet als de man die hen al had bedreigd en, toen hem de toegang werd geweigerd, de woorden Het zal branden had uitgesproken. De foute Hisham werd weer vrijgelaten. Van de juiste Hisham hadden de speurders geen enkel spoor.

“Intussen is de juiste verdachte wél geïdentificeerd”, zegt Paul Van Tigchelt, woordvoerder van het Antwerpse parket. “Er is een aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Maar hij is voortvluchtig en staat momenteel internationaal geseind.”

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Going out, Holebi, Media en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s