Justin Bieber @ Sportpaleis: draag geen Bieber-t-shirt, wel paars

De kranten geven overlevingstips voor het Justin Bieber-concert.

Hele dag lang Biebergekte, Jelle Brans, Het Laatste Nieuws, 30.03.2011

Vandaag is het zover: ergens in de loop van deze voormiddag landt tienerfenomeen Justin Bieber voor het eerst in ons land. De start van een hectische dag vol ‘Bieber Fever’, culminerend in een concert in een uitverkocht Sportpaleis. Alle facts & figures over Bieber in België.

Vipbehandeling voor 200 euro

Het concert is volledig uitverkocht. Alle tickets waren op een halfuur de deur uit. De duurste kaartjes kosten 200 euro. Daarvoor krijgt zo’n superfan wel een vipbehandeling met een eersteklas zitplaats, hapjes en drankjes à volonté en een exclusief ‘Justin Bieber pretpakket’ met kalender, armbandje, ketting, stickers en Bieber-tas.

Wie wint laatste meet & greet?

’s Middags wordt bij Free Record Shop op de Wapper in Antwerpen de allerlaatste meet & greet met de tienerster weggegeven. Het gouden ticket zal verstopt zitten in een van de ‘Never Say Never’-albums die tussen 13 en 15 uur te koop zijn. De winnaar wordt onder speciale begeleiding naar het Sportpaleis gebracht. Daar vindt de ontmoeting plaats, na een persconferentie die welgeteld 15 minuten zal duren en waar enkel vragen over Biebers muziek mogen gesteld worden.

Justin wil zure snoepjes en witte T-shirts

Justins ‘rider’ – zijn eisen voor backstage – blijkt al even braaf als de 17-jarige popster zelf. Geen sterke drank of condooms, maar wel nootjes, fruit, groeten en vitaminewater. Biebers enige ‘zonde’? Zure snoepjes. De zanger vraagt ook nog een Vicks inhaler, antibacteriële zeep en een assortiment witte T-shirts.

Nadarafsluitingen tegen het dringen

Gisteravond laat waren er nog geen fans te spotten aan het Sportpaleis. De Antwerpse politie voorziet 14 agenten om alles in goede banen te leiden. Voor de eerste keer wordt een aanschuifsysteem met nadarafsluitingen voorzien, om dringen te voorkomen. Van de concertorganisator wordt enkel gevraagd dat ze binnen alles veilig laten verlopen tijdens het optreden. “Het is een zittend concert, alle plaatsen zijn genummerd, dus het heeft geen zin om vroeg te komen”, klinkt het bij Greenhouse Talent. “Er is ons vooral gevraagd om ervoor te zorgen dat niemand op zijn stoel gaat staan.”

Alle drank in bekertjes

Tegen de gewoonte in moeten alle dranken in het Sportpaleis vanavond uitgeschonken worden in bekertjes. Dat is de richtlijn voor de toogmedewerkers van deze avond. De vraag komt van Biebers ‘security manager’. Enerzijds wordt gevreesd dat jongeren met flesjes zouden kunnen gooien, anderzijds is de kans op een valpartij op het middenplein groter met een tapijt van petflesjes op de grond.

Tienerster volledig afgeschermd

Biebers volgende optreden vindt overmorgen plaats in Denemarken. Of de zanger na zijn concert eerst nog in België overnacht of meteen doorreist, wordt strikt geheim gehouden. “Justin wordt volledig afgeschermd”, klinkt het bij de platenfirma. “We hebben richtlijnen gekregen die te vergelijken zijn met die bij optredens van Robbie Williams of Coldplay, van het allerhoogste niveau dus.”

Opbrengst: 215.000 euro

Tot slot: aan zijn korte doortocht in België zal Justin Bieber zo’n 215.000 euro netto overhouden, waarmee hij in de top 5 van best verdienende artiesten ter wereld staat. Niet slecht voor een 17-jarige knaap.

Zo overleeft u de Bieber-koorts, Kristof Bohez, Gazet van Antwerpen, 30.03.2011

Spoed is niet goed

In navolging van concertorganisator Greenhouse Talent – Bieber is officieel nog een groentje! – kunnen wij aanraden: zak niet té vroeg af naar dat Sportpaleis. Al in de namiddag aan de ingang postvatten is overbodig. Om de simpele reden dat de poorten pas opengaan om 18.30u, dat de twee korte voorprogramma’s (een onbekende rapper en een deejay) niet zo veel voorstellen, en dat drummen om op de eerste rij te staan sowieso overbodig is. Alle kaartjes zijn namelijk genummerd, en een schare veiligheidsagenten gidst u vriendelijk naar uw zitje.

Kom natuurlijk wél vroeg genoeg om het begin (die tikkende klok!) van het optreden mee te maken, want een Bieberconcert zorgt natuurlijk wel voor verkeersdrukte.

Laat spandoeken thuis

Laat eventuele spandoeken met liefdesverklaringen veilig thuis bij papa of mama tijdens het concert. Hoe dan ook zijn stokken, zelfs als het vlaggenstokken zijn, verboden in het Sportpaleis. Een volwaardige vervanger, merkten we in Rotterdam, zijn kartonnen bordjes met een boodschap voor Bieber. Of dat lichaamsdeel dat nog plaats biedt voor een duidelijke boodschap natuurlijk.

Verwacht niet té veel

De Justin Bieber-hype mag dan groots en onvermijdelijk zijn, van het concert verwacht u maar beter niet té veel. Justin richt zich zelden rechtstreeks tot de zaal, laat staan tot één bezoek(st)er. Eén keer doet hij dat wel overduidelijk, als hij voor het nummer One less lonely girl de vraag in de zaal gooit wie nog single is, en wie graag zijn liefje zou zijn. Net voor de bisronde wordt de vraag ook gesteld wie nog méér wil, maar dat gebeurt dan via de reuzenschermen die vooraan opgehangen zijn. Ook van de bisronde die volgt, mag je niet te veel verwachten. Maximum drie liedjes doorgaans, zij het met een spetterend Baby als orgelpunt.

Draag geen Biebershirt

Wie echt wil kans maken om tijdens het liedje One less lonely girl op het podium te belanden, draagt beter géén shirt van Justin Bieber. Geef toe, het is ook geen zicht, daar op zo’n kruk met de kop van Bieber op uw borst, terwijl de echte Bieber rondjes rond u draait. Laat dat shirt van 55 of 33 euro aan de merchandisingstand dus links liggen en vertrouw erop dat Justin u dankzij uw eigen unieke topje uit de zaal pikt. Ultieme tip: Justins lievelingskleur is paars.

Hou op met bellen

Dagen aan een stuk al hangen bij de concertorganisatie dochters en moeders aan de lijn die een gunst van Bieber willen bekomen. “Meneer, mijn dochter is jarig, kan ze Justin niet ontmoeten?” is een veelgehoord verzoek, net als “Weet u soms waar hij overnacht?”. Vergeefse moeite allemaal: Biebers Belgische dag zit vandaag propvol. Zo’n 25 fans hebben via allerlei kanalen, van Jim over Kzoom tot Free Record Shop, een korte ontmoeting met Bieber gewonnen en hebben dus meer geluk. De overnachting van het idool wordt door zijn management geregeld. De Belgische tak van de platenfirma en de concertorganisator kunnen u dus niet vertellen aan welk hotel u kan postvatten in de hoop een glimp van Bieber op te vangen.

Tijdens het concert kan een telefoon dan weer wél. Op zeker moment vraagt Justin zelfs om het mobieltje boven te halen en bij wijze van sfeerverlichting heen en weer te zwaaien. Leuk zicht, zo’n gsm-zee.

Draag oordopjes!

Staar u gerust blind op de show van Amerikaanse makelij met veel kunst- en vliegwerk, maar vergeet uw oren niet. Eerlijk: het gegil van uw buurvrouw vlakbij uw trommelvlies kan verdomd pijn doen, net als het gegil van die honderden andere fans die u omringen. Uw eigen gegil kan ook pijn doen bij hen, overigens. En geloof ons, deze keer is het érger dan bij concerten van Tokio Hotel of Avril Lavigne. De gratis mousse-oordopjes vindt u in het Sportpaleis als u de pijlen richting verdelers volgt.

Neem identiteitskaart mee

Stel, u bent 16 en u wilt een biertje. Oké, bij Bieberconcerten gebeurt het niet vaak, maar toch. Dat biertje wil u zonder zeuren krijgen, en daarom moet u uw id-kaart op zak hebben, om uw leeftijd te bewijzen aan twijfelend barpersoneel. Wie dat maar een gedoe vindt, bedenkt best dat fans in Nederland éérst een polsbandje moesten afhalen voor ze een drankje met alcohol konden bestellen. Dát is pas gedoe.

Spoed is niet goed (bis)

Na het concert in Rotterdam, afgelopen zondag, leek de uitgang van de concertzaal wel op de uitgang van een crèche. Honderden ouders, vooral moeders, stonden hun dochter (of zoon) op te wachten, klaar om terug naar huis te brengen. Bericht van algemeen nut aan die ouders: blijf zo lang mogelijk thuis. Het concert duurt minstens anderhalf uur, zelfs bijna twee uur. Het einde van het concert vanavond staat gepland rond 22.30u. Zeg dat uw krant het gezegd heeft.

Onze vliegende reporter meet de Biebermania op een middelbare school in Lier. Bekijk het filmpje op gva.be.

ll De clip van Baby is sinds dinsdag méér dan 500.000.000 keer bekeken op YouTube. Ter vergelijking; Poker face van Lady Gaga, een wereldwijde megahit, zit ‘nog maar’ aan 74,5 miljoen hits. Bieber zat dinsdag nog in Parijs. “Je t’aime”, twitterde hij van daaruit. Wat ongetwijfeld ook het antwoord was van de vele meisjes die hem daar aan het werk zagen. tove

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Media, Muziek en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Justin Bieber @ Sportpaleis: draag geen Bieber-t-shirt, wel paars

 1. bjorn zegt:

  cool ik ben justin bieber dus ben alstublieft fan van me

 2. Rozy zegt:

  Je bent echt geen Justin Bieber.JB kan niet eens Nederlands alleen Engels en Frans wa een FAIL👹👹👺👺

 3. mrs.Bieber zegt:

  ilovejustinbieber

  FOREVER A BELIEBERRRRr!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s