Yanaika Skrzyszkowiak en Stephanie Deneux (Exquisa) uiteen: “Je houdt geen relatie in stand voor de mensen?”

Yanaika Skrzyszkowiak en Stephanie Deneux van restaurant Exquisa in Hasselt zijn uiteen. Het koppel werd bekend met het tv-programma Mijn Restaurant.

“We leefden meer als zus en zus”, Stijn Van Hove, Het Laatste Nieuws, 29.03.2011

Yanaïka en Stephanie, het sympathieke duo uit de eerste reeks van ‘Mijn Restaurant!’, zijn niet langer een stel. De meisjes zullen samen Exquisa in Hasselt blijven runnen, maar houden hun relatie na 8 jaar voor bekeken. “Het was op”, vertelt Yanaïka. “We waren niet langer partners, maar beste vriendinnen. Voor ons restaurant verandert er niets. Daar hielden we privé en zaken altijd al gescheiden. En dat ik nu hetero ben – zoals ik op Facebook postte – was echt een grapje!”

Zaterdag werden ze nog fuivend gespot in Hasselt en zondag bezochten ze samen het feestje voor ‘3 jaar d’Hoogeschool’ in Leuven, maar Yanaïka Skrzyszkowiak (30) en Stephanie Deneux (24) delen niet langer het bed. “De beslissing viel al eerder, maar we besloten het nog een tijdje stil te houden”, vertelt de gepiercete en getatoeëerde Ladychef of the Year. “We waren acht jaar samen en het was er niet meer. We leefden een beetje als zus en zus. Dat gevoel hadden we allebei. Er is dus zeker geen derde in het spel. We zijn ook allebei opgelucht dat de knoop is doorgehakt. Dit was de juiste beslissing. Bovendien schieten we nog altijd prima op. We gaan nog samen uit of iets eten. Alles gebeurde – en gebeurt nu – in pure vriendschap.”

Sinds hun deelname aan het populaire vtm-progamma was de Limburgse damesdubbel zowat het uithangbord geworden van de Vlaamse holebigemeenschap. “Daar zijn we ons van bewust, maar je houdt geen relatie in stand voor de mensen. We kunnen toch niet samenblijven omdat het publiek dat wil?”

Collega’s

Toch betekent het einde van hun liefde allerminst het einde van hun zaak. In Exquisa zal van de gewijzigde situatie niets te merken zijn. “Daar hebben we van meet af aan duidelijke afspraken over gemaakt. Thuis een koppel, op het werk collega’s en zakenpartners. Die dingen hebben we altijd strikt gescheiden gehouden en dat zullen we in de toekomst blijven doen. Ook als de dingen ooit veranderen en één van ons een nieuwe partner vindt. Niemand blijft zijn hele leven alleen, dus we weten dat die dag eraan komt. Maar we hebben afgesproken dat die persoon op zakelijk vlak nooit tussen ons in kan komen te staan.”

En dan is er nog één ding. Dat ene zinnetje op Facebook waarmee de knappe zwartharige kokkin meteen horden mannen het hoofd op hol bracht. “Dat ik hetero geworden ben, was een grapje”, klinkt het bulderend. “Wordt dat serieus genomen?! Je meent het. Nee, voor alle duidelijkheid: dat zal nooit gebeuren!”

Exquisa zoekt nieuwe locatie

Voorlopig ligt restaurant Exquisa nog steeds in de Meldertstraat in Hasselt, maar de dames zijn op zoek naar een nieuw pand. “Weldra moeten we beslissen of we de huurovereenkomst verlengen, maar intussen kijken we wel uit. Als we een betere locatie vinden, trekken we daarheen.”

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Horeca, Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Yanaika Skrzyszkowiak en Stephanie Deneux (Exquisa) uiteen: “Je houdt geen relatie in stand voor de mensen?”

  1. Pingback: Yanaika Skrzyszkowiak heeft een nieuw lief: Nathalie Box uit Genk | Lacquemant

  2. Pingback: Stephanie Deveux (en niet Deneux) van Exquisa sluit geen man uit na relatie met Yanaika | Lacquemant

  3. Pingback: Vrouw/man-liefdessoap rond Stephanie Deveux (Exquisa): loog ze voor het geld? | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s