Justin Bieber @ Sportpaleis: 15.000 paar oordopjes tegen gillende meisjes

Justin Bieber concerteert morgen in het Sportpaleis en dat zullen ouders van de fans geweten hebben.

Waar zijn die oordopjes?, Kristof Bohez, Gazet van Antwerpen, 29.03.2011

“Deze zal u vast kunnen gebruiken,” zegt de dame achter de kassa van Ahoy. Ze stopt iedereen een doosje oordopjes toe. De omgeving geeft haar gelijk. Nog twee uur voor Justin Bieber (17) voor de allereerste keer in zijn jonge leven Rotterdam aandoet, hebben de volgelingen al massaal verzamelen geblazen voor de Ahoy. We zien meisjes met ‘I love JB’ op alle mogelijke lichaamsdelen en Justin-T-shirts.

Een kleine 15.000 man – in dit geval meisjes – kunnen er in de uitverkochte Ahoy, een probleem wordt het evenwel als ze allemaal tegelijk door die paar poorten willen om zo snel mogelijk voor dat podium te staan. Gelukkig zijn de kaartjes genummerd en voorkomen dranghekken een overrompeling. De truc werkt wonderwel -daar ziet een uitgebreide roedel stewards op toe- zelfs als Justin om even na acht op het podium tevoorschijn komt vanuit een ijzeren ei dat even daarvoor uit het plafond kwam gezakt. Daar staat-ie dan, in wit pak en omhuld door witte mist. Het gegil had al in golven door de zaal gerold, maar dit slaat werkelijk alles. De stormgolf zwelt aan tot een niet aflatende tsunami van tienerkreten. Wie de oordopjes nù niet in heeft, komt gegarandeerd niet ongeschonden uit deze Bieber fever.

Michael Jackson

Wat Bieber in de twee uur daarna doet, is best aardig. Hij zingt (veelal live), danst (als een hiphopper), drumt (als een hardrocker) en kruipt een keer of drie in een andere outfit. Bij dat laatste valt op hoe hard JB eigenlijk MJ wil zijn. Net als de King of Pop draagt de kleine prins zilveren handschoenen, is hij niet te beroerd om in de buurt van zijn kruis te komen, en sleept hij er tijdens de cover Wanna be startin’ somethin’ de beste moonwalk uit sinds die keer dat u zichzelf bekeek op de versnelde beelden van dat zatte huwelijksfeest.

Bieber laat de zaal ook meezingen. Tijdens You smile bijvoorbeeld, als de zaal e_SSLqI smile’ aanvult. Opvallend hoe Bieber daarbij géén glimlach op het gezicht tovert. Ook als er tijdens One less lonely girl een meisje mee het podium op mag, houdt Bieber het geknipte kopje koel. De e_SSLqstar quality’ is er, dat feit werd in Rotterdam luister bijgezet door de schor gekresen keeltjes die slotsong Baby vergezelden.

Rest nog de vraag wat volgt als deze kerel straks vol de baard in de keel krijgt. e_SSLqJustin Bieber is geen blijvertje’, kopte De Volkskrant daags na het concert. Zeker zijn wij sinds zondag slechts van één ding. En dat is dat het antwoord ook in Antwerpen pijn zal doen aan de oren. Kristof Bohez

Woensdag vanaf 20u in het Antwerpse Sportpaleis. De show is uitverkocht. http://www.sportpaleis.be

ll De passage van Justin Bieber in het Sportpaleis kan en zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Een greep uit de uitzonderlijke voorzorgsmaatregelen die het Antwerpse optreden vereist:

ll Er worden 30.000 oordopjes verdeeld.

ll Extra security-agenten houden de concertgangers op hun (zit)plaats, zodat er van vertrappelen geen sprake kan zijn.

ll Identiteitskaarten vragen

ll Het personeel van het Sportpaleis behoudt zich het recht om naar een identiteitskaart te vragen als iemand (te) jong alcohol wil drinken.

ll Mensen die extra vroeg naar het concert willen afzakken, besparen zich beter die moeite. Alle kaartjes zijn genummerd. Om halfzeven gaan de deuren open. KBZ

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Media, Muziek en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Justin Bieber @ Sportpaleis: 15.000 paar oordopjes tegen gillende meisjes

  1. Pingback: Justin Bieber @ Sportpaleis: draag geen Bieber-t-shirt, wel paars | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s