Koppen: Homokoppel Peter Meurrens en Laurent Ghilain hebben eindelijk hun Oekraïense Samuel

Nu Samuel eindelijk bij zijn wensvaders is, ging Koppen op bezoek.

SAMUEL VOORGOED THUIS

“Onze zoon is nu drie weken bij ons en het gaat beter dan verwacht. Hij huilt wel elke nacht en heeft verlatingsangst, maar verder blijft de stress beperkt. Waarschijnlijk werd hij in het weeshuis enorm gedrild.”  Peter Meurrens (38) en Laurent Ghilain (28) stralen nu Samuel bij hen is. Het jongetje is verwekt bij een Oekraïense draagmoeder. Omdat er geen wettelijk kader bestaat voor draagmoederschap, belandde Samuel uiteindelijk in een Oekraïens weeshuis.

Vandaag is de peuter 2,5 jaar oud. Hij brabbelt soms woordjes in een Oekraïens dialect, maar hij begrijpt zijn papa’s wel perfect. Laurent: “Ik praat met veel gebaren en hij leert snel. We vermijden het Oekraïens, omdat onze psychologe heeft aangeraden duidelijk een breuk te maken tussen het verleden en nu.” Na een Koppen-reportage kwam het Samuel-verhaal in een stroomversnelling, daarom willen Peter en Laurent nu ook het verhaal afronden in Koppen.

“Nu willen we, ver van de pers, een gewoon gezin zijn. En ja, er komen nog kinderen,” vertelt Peter. “Da’s onze wens. We zullen adoptie proberen. Maar dat blijft zeer moeilijk voor homo’s dus dat zal jaren vragen. Maar eerst moeten we twee verloren jaren inhalen met Sam.” En wat de psychologische gevolgen voor Samuel ook zijn, het koppel laat zich omringen door specialisten. “We zullen altijd eerlijk antwoorden op zijn vragen en zijn verleden niet verbergen.”

Reportage: Lin Delcour

Koppen – 24 maart 2011

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Televisie en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Koppen: Homokoppel Peter Meurrens en Laurent Ghilain hebben eindelijk hun Oekraïense Samuel

  1. Ria Wuite zegt:

    Wat fijn voor eigenlijk alle 3 ik heb er zelf slapeloze nachten van gehad,toen ik de reportage had gezien arm ventje toch! ben dan ook heel blij dat ze verenigd zijn,en wens jullie alle geluk van de wereld toe met zn 3en!

    groetjes uit Thailand van mij….Ria

  2. Pingback: Çavaria nomineert voetballers voor Folieprijs en Vlaams adoptieambtenaar Dorine Chamon voor Fobieprijs 2011 | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s