Idool 2011: Sylvia Van Driessche (Joepie) is fan van Falko De Bolster

Joepie-hoofdredactrice en Idool 2011-jurylid Sylvia Van Driessche geeft uitleg bij haar ongelukkige uitspraken op tv over de 16-jarige Falko De Bolster. Ze vond Falko “te vrouwelijk”, maar kreeg weerwerk van de andere juryleden.

Joepie = fan van Falko!

In de eerste aflevering van ‘Idool’ zag je hoe Sylvia Van Driessche de auditie van de 16-jarige Falko ‘een beetje vrouwelijk’ noemde. Vandaag licht ze haar uitspraak extra toe, nadat de organisatie’Wel Jong, Niet Hetero’ reageerde dat ze de uitspraak van Sylvia ‘stereotiep’ vinden.

Sylvia Van Driessche: ‘Toen ik mezelf op tv hoorde, besefte ik meteen dat mijn woorden nogal ongelukkig gekozen waren en he-le-maal verkeerd zouden overkomen. Uiteraard heb ik geen enkel probleem met vrouwelijke jongens, jongensachtige vrouwen en alles daartussenin, noch met eender welke geaardheid. Verder zijn lef tonen en uniek durven zijn ook voor mij de allerbeste eigenschappen die een idool kan hebben.

De flair en het zelfvertrouwen die een idool (androgyn of niet) voor mij moet bezitten, zag ik vooral in Falko toen ik hem na de auditie zag lopen in de gangen. Ik zag hoe hij – supertrots en met handtas – een interview gaf aan een van mijn eigen journalisten en dacht toen: zo moet het zijn! Hij heeft diezelfde week nog als allereerste idoolkandidaat op onze cover gestaan, in november 2010 al… het beste bewijs dat Joepie wel degelijk fan is (geworden) van Falko, en daar zit zijn uniek-zijn voor veel tussen!’

Wat werd er juist gezegd?

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Televisie en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Idool 2011: Sylvia Van Driessche (Joepie) is fan van Falko De Bolster

  1. Pingback: Falko De Bolster volgende week op cover Joepie | Lacquemant

  2. Pingback: Idool 2011: ouders Falko De Bolster waarderen durf om met hakken rond te lopen | Lacquemant

  3. Pingback: Idool 2011: Falko De Bolster en Mathias Dhondt over gendergrenzen in Telefacts, vtm, 23 uur (+ video) | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s