Franky uit Thuis (Braam Verreth) is homo

Het Thuis-personage Franky, gespeeld door Braam Verreth (23), ‘wordt’ homo. Dat heeft Het Belang van Limburg in de mot. Wanneer komt de eerste kus?

Franky komt uit de kast, Tom Vets, Het Belang van Limburg, 29.01.2011

BRUSSEL – Trouwe kijkers van ‘Thuis’ hadden het al lang in de gaten. Een van de mannelijke personages heeft een roze kantje. De makers bevestigen dat er binnenkort een outing aankomt.

Eerder deze week was in de Eén-soap te zien hoe Bram (Bert Verbeke) bleef overnachten in het appartement van Franky (Braam Verreth). Terwijl Bram – naakt op een spannend slipje na – op de sofa ligt, kijkt Franky in het halfduister geïntrigeerd toe en dekt hem vervolgens teder onder met een dekentje. In scènes van eind november was duidelijk te merken dat Franky gebiologeerd Brams kontje bekeek toen die iets opraapte onder een tafel.

Hebben we te veel verbeelding of is er echt iets op til? “Er zijn inderdaad tot op heden enkele afleveringen geweest waarin kleine hints zaten”, zegt producer Elvira Kleynen. “En voorlopig blijft dat ook zo. Er zullen ook nog afleveringen komen waar er geen enkele aanleiding zal zijn om te denken dat het personage homoseksuele gevoelens heeft. Pas op 25 maart zal de effectieve outing plaatsvinden.”

Het is niet voor het eerst dat er een verhaallijn in dat genre aan bod komt. Zes jaar geleden outte dokter Ann (Monika Van Lierde) zich al. Na diverse stukgelopen relaties met mannen werd ze verliefd op boetiekhoudster Manon (Kristine Van Pellicom). Daarna volgden nog kortstondige relaties met Sandrine (Karolien De Beck) en Barbara (Mieke Laureys).

Overdaad

Na de vrouwen- komt nu dus ook de herenliefde aan bod. Overdaad vrezen de makers niet. “We hebben in de reeks nog nooit een verhaal gebracht rond twee mannen die verliefd werden”, zegt creative producer Paul Schellekens. “Bovendien heeft dokter Ann al een tijdje geen partner meer. Daar komt wel verandering in, maar dat is iets wat zich pas in de loop van het volgende tv-seizoen zal ontwikkelen.”

De scenaristen van ‘Thuis’ brengen de nieuwe outing zo waarheidsgetrouw mogelijk in beeld. “Het is niet zo dat we voor zoiets onmiddellijk contact opzoeken met homo-organisaties, maar we doen wel degelijk opzoekwerk. We gaan te rade op internet of lezen getuigenissen van jongeren die vertellen over hun outing.”

Acteur Braam Verreth wist al lang dat zijn personage zich na verloop van tijd zou outen. “Bij het aanwerven van Braam hebben we meteen gezegd dat het een van de mogelijkheden was die we voor ogen hadden. En Braam maakte er geen enkel probleem van om mee te werken aan zo’n verhaal.”

‘Thuis’, van maandag tot vrijdag om 20.10 uur op Eén

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Televisie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Franky uit Thuis (Braam Verreth) is homo

 1. Orpheus zegt:

  Eindelijks! Hij is wel laat aan.

 2. toomawashi zegt:

  ik heb de indruk dat ze bij thuis niet meer weten waar ze mosterd moeten halen 🙂 maar rolmodellen zijn er nooit genoeg …

 3. Marc Uytdewilgen zegt:

  Ik moest bijna overgeven gisteren 1 maart 11 bij zijn eerste aflikking scene!

 4. Pingback: Franky Bomans (Braam Verreth) doet op vrijdag 25 maart coming-out in Thuis bij vader Frank Bomans (+ video) | Lacquemant

 5. paul de boeck zegt:

  Kan er spijtig niet mee leven. Ok Ann lesbisch, tot daar toe maar nu ook nog een homo erbij, teveel is teveel. En ook het liedje nergens beter dan thuis moet aangepast worden, eerder overal beter dan thuis, het botert nergens in de families. Dus voor het laatst naar thuis gezien.

 6. Karterboyke zegt:

  Eindelijk zou ik zeggen. De mensen die met dit verhaal niet meekunnen moeten zich vragen beginnen stellen, passen ze nog wel in de maatschappij van vandaag. Als morgen je zoon tegen je komt vertellen dat hij gelukkig is en verliefd is op een jongen moet je daar blij om zijn. Als iedereen wat meer open staat voor zullen die jongeren zich vlugger willen outen en zou het zelmoordcijfer ook teruglopen. Jongeren hebben rond deze problematiek veel steun ,begrip en een luisterend oor nodig!
  Ben trotse papa van 2 kinderen en zou alles doen om ze gelukkig te laten worden.
  “Thuis” doe zo verder en laat je vooral niet stoppen door negatieve kritiek.

  grts van een nieuwe “thuis” fan

 7. Cees Suijs zegt:

  Vind het een geweldige serie en laat die jongen lekker homo zijn ,we leven in 2011 maar ja in Belgie kijken ze er anders tegenaan als wij Nederlanders,in gtst laten ze veel meer zien over de 2 jongens,petje af voor de acteurs van beide serie,s!!
  Vooral de tranen van Simonneke vind ik geweldig.

 8. Marc zegt:

  Mr Uytdewilgen. Waar heb jij de laatste decennia gezeten ??? Of wist je mischien niet dat dit heel normaal is in deze tijd (gelukkig maar) Overgeven van deze scene ??? Laat me niet lachen. Er zijn andere dingen vooral in “het journaal” waar je ziek van zou worden.
  Aan de makers van Thuis: Goed gedaan !!! doe zo voort.

 9. Pingback: Tv-tip: Thuis: Franky (Braam Verreth) doet coming-out bij vader Frank Boman + video | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s