Ceci n’est pas un stéréotype-campagne tegen homoclichés en voor vrijwilligers

Een dag nadat de doctoraatstehesis van Nele Cox over het effect negatieve stereotypen over en op holebi-jongeren werd voorgesteld, presenteert Wel Jong Niet Hetero Ceci n’est pas un stéréotype. Ceci n’est pas un hasard.

WJNH lanceert “Ceci n’est pas un stéréotype”

Anno 2011 wordt er nog al te vaak in stereotypen gedacht, zowel door volwassenen als door jongeren zelf. Wel Jong Niet Hetero, de nationale jeugdbeweging voor holebi’s en transgenders, wil met een nieuwe jongerencampagne dat stereotiep denken uit de wereld helpen.

De campagne ”Ceci n’est pas un stéreotype” maakt mensen bewust van het feit dat er rond holebi’s en transgenders nog veel vooroordelen bestaan.

Wel Jong Niet Hetero richt zich met deze campagne tot jongeren en ‘nieuwe’ vrijwilligers, maar ook tot de rest van de wereld. “In 2011 geven we mensen en jongeren de kans om die hokjesmentaliteit achterwege te laten én actief mee te helpen door zich aan te sluiten bij onze jeugdbeweging”, zegt Virginie Adang, Stafmedewerker Communicatie bij WJNH.

Geen Freddy Mercury
De campagne bestaat uit een affiche die gaat om een stereotypering van de ”homo”. Met die affiche wilt WJNH aantonen dat het beeld dat mensen over holebiseksualiteit niet strookt met de werkelijkheid. Een homo is meestal geen Freddy Mercury of flamboyante kerel met roze boa. Dat stereotiep beeld wordt vaak doorgetrokken naar lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

De komende weken zullen de affiches het straatbeeld kleuren in alle provinciehoofdsteden. Hiervoor schakelen we een WJNH ‘stick ’n ride-team’ in. Ook roept Wel Jong Niet Hetero de verschillende JOC’s, JAC’s, JIP’s, CAW’s, collega-jeugdbewegingen en het Hoger en Universitair Onderwijs in Vlaanderen op om deze actie te ondersteunen.

Wat jij kan betekenen
Maar daar blijft het niet bij: ook jij kan je steentje bijdragen! De “Ceci n’est pas un stéréotype’-campagne richt zich namelijk in eerste instantie tot jongeren. Heb je zin om je in te zetten als vrijwilliger en het stereotiepe denken aan te pakken? Neem dan zeker eens eens onze vacatures onder de loep!

Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid, Holebi, Lifestyle en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Ceci n’est pas un stéréotype-campagne tegen homoclichés en voor vrijwilligers

  1. Pingback: Idool 2011: androgyne Falko De Bolster naar 2de ronde (+ video) | Lacquemant

  2. Pingback: WJNH doorbreekt genderlabels tijdens Belgian Pride, CGKR doet het met post-its | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s