Jongerencampagne: Holebi of hetero? Twijfelen mag

Ben je bij hem, maar denk je aan haar? Ben je bij haar, maar denk je aan hem? Wel Jong Niet Hetero en de Holebifoon lanceren een scholierencampagne waarin twijfelende tieners centraal staan.

Persbericht: Wel Jong Niet Hetero en de Holebifoon pakken uit met nieuwe jongerencampagne.

Wel Jong Niet Hetero en de Holebifoon stellen trots hun nieuwe affichecampagne voor. Met de slogans “Ben je bij hem, maar denk je aan haar?” en “Ben je bij haar, maar denk je aan hem?” verwijzen we naar de groeiende twijfels over seksuele identiteit bij jongeren. Het thema bespreekbaar maken op scholen is dus erg belangrijk. Daarom ontvangen alle Vlaamse middelbare scholen van de eerste graad binnenkort twee mooie affiches die hen doorverwijzen naar veilige plekken als Wel Jong Niet Hetero en de Holebifoon.


Wel Jong Niet Hetero (de nationale jeugdbeweging voor holebi’s en transgenders in Vlaanderen) wordt de laatste jaren overspoeld door verhalen van jongeren. Ook de Holebifoon  (de info- en hulplijn voor iedereen met vragen over het holebithema) merkt een trend van steeds jongere bellers en chatters. Uit hun verhalen blijkt een grote en dringende nood om dit thema op school bespreekbaar te maken.

De twee campagnebeelden tonen een meisje en een jongen op de schoolbanken, die nadenken over verliefdheid maar in de war zijn over hun seksuele identiteit. “Ben je bij hem maar denk je aan haar?” en “Ben je bij haar maar denk je aan hem?” geeft die twijfel weer. De posters vormen samen een mooi geheel, en kunnen dus apart of samen uitgehangen worden.

Michiel Vanackere (Wel Jong Niet Hetero): “Wij merken onder onze leden een duidelijke verjonging op. Steeds meer tieners vinden de weg naar ons aanbod via onze lokale groepen en/of nationale teams. We vinden het belangrijk dat jongeren in een veilige omgeving kunnen samenkomen en praten over homoseksualiteit en transgenderisme. Ook op school moeten die thema’s beter bespreekbaar worden en daar gaat deze campagne dan ook over.”

Mieke Stessens (çavaria): “Als een school de posters uithangt, geeft ze aan dat er over holebi’s en transgenders gepraat kan worden. Tegelijk kunnen jongeren zien dat ze bij de Holebifoon of bij Wel Jong Niet Hetero terecht kunnen om over hun gevoelens te praten of om informatie te vinden.”

Scholen kunnen een gratis kennismakingspakket aanvragen over homoseksualiteit en transgenderisme. Scholen die intekenen op dit basispakket komen op de “tolerolijst” van de website van Wel Jong Niet Hetero. Op die manier wil Wel Jong Niet Hetero aan ouders, (toekomstige) leerlingen, leerkrachten, … tonen welke secundaire scholen (mee)werken aan een tolerant klimaat voor holebi’s en transgenders in Vlaanderen.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Jongerencampagne: Holebi of hetero? Twijfelen mag

  1. jlajo zegt:

    Ik vind de affiches leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s