Museum Aan de Stroom (MAS) Antwerpen opent op 17 mei: ticketverkoop gestart

Het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen opent op 17 mei. De countdown zit in de laatste rechte lijn.

NOG 4 MAANDEN TOT DE OPENING VAN HET MAS

De opening van het MAS | Museum aan de Stroom in Antwerpen is een van de culturele hoogtepunten van 2011. Het nieuwste en grootste museum van de havenstad brengt een wervelend verhaal over de verbondenheid van Antwerpen met de wereld. Het opmerkelijke gebouw wordt zelf ook een hele belevenis. Op dinsdag 17 mei is het eindelijk zover. Groepen die er snel bij willen zijn, kunnen vanaf vandaag hun bezoek vastleggen.

Het MAS

Antwerpen krijgt er een belangrijk nieuw icoon bij. Het MAS | Museum aan de Stroom brengt enkele prominente Antwerpse collecties (Nationaal Scheepvaartmuseum, Etnografisch Museum, Volkskundemuseum) samen en vertelt een nieuw verhaal aan de hand van 4 thema’s (Machtsvertoon, Wereldstad, Wereldhaven, Leven en dood) die even Antwerps als universeel zijn. De permanente collectie zit verspreid over 5 verdiepingen en wordt gepresenteerd in een eigentijdse scenografie. Ingrepen van hedendaagse kunstenaars versterken het unieke karakter van het museum.

Het MAS prikkelt ook om buiten zijn muren de zogenaamde Collectie Antwerpen te gaan ontdekken: de vele grote en kleine musea, archieven, kerken en andere erfgoedzorgers die, verspreid over alle Antwerpse districten, mee het Antwerpse verhaal vertellen.

Het MAS is meer dan een museum. Het is ook een 60 meter hoge architecturale hot spot waar je gratis binnen en buiten kan lopen. Een route van roltrappen voert van het gelijkvloers naar de 9de verdieping. Onderweg komt heel Antwerpen voorbij door de glaspartijen en op het dak wacht een prachtig panorama.

Meesterwerken in het MAS. Vijf eeuwen beeld in Antwerpen

De openingstentoonstelling Meesterwerken in het MAS. Vijf eeuwen beeld in Antwerpen is een samenwerking van het MAS met het Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) en het Museum van Hedendaagse Kunst (M HKA). Topstukken uit deze collecties tonen de evolutie van de beeldcultuur van de middeleeuwen tot nu. Antwerpen heeft een cruciale rol gespeeld in die ontwikkeling.

Ticketverkoop gaat van start

Antwerpen Toerisme & Congres gaat op 17 januari 2011 – precies 4 maanden voor de opening – van start met de ticketverkoop. Het MAS opent op dinsdag 17 mei. Rondleidingen starten vanaf woensdag 1 juni en kunnen vanaf nu gereserveerd worden.

Er is een aanbod en prijszetting op maat ontwikkeld:

VOLWASSENEN
Volwassenen kunnen op eigen houtje een ontdekkingstocht maken door het museum, of aansluiten bij gegidste rondleidingen of ateliers.

GROEPEN
Voor groepen is er een ruim aanbod beschikbaar van rondleidingen in het MAS of (in en) rondom het MAS.

SCHOLEN
Voor scholen is het aanbod opgedeeld in leeftijdsgroepen: kleuters en 1ste leerjaar, lager onderwijs en middelbaar en hoger onderwijs.

Openingsfestival MAS

Van 13 tot 16 mei vindt het openingsfestival van het MAS plaats. Vier dagen lang is het museum gratis toegankelijk van ’s ochtends vroeg tot middernacht. Het wordt een groot feest met theater- en dansvoorstellingen, muziek, film, tentoonstellingen, vuurwerk…

Het volledige programma wordt midden april bekendgemaakt. Vanaf zaterdag 30 april kan je hiervoor reserveren.

Dit bericht werd geplaatst in Antwerpen, Cultuur en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Museum Aan de Stroom (MAS) Antwerpen opent op 17 mei: ticketverkoop gestart

 1. Pingback: Museum Aan de Stroom (MAS): feest van 13 tot 16 mei | Lacquemant

 2. Beste,
  Onlangs werd ik geconfronteerd met het feit dat personen in een rolstoel of elektrische scooter voor personen met een handicap, niet op het Panoramische dak van het MAS kunnen komen.
  Ik vergeleek het met de volgende stelling in een mail aan de beleidsvoorders: “Het is als naar het Museum voor Schone Kunsten gaan in Antwerpen en de topstukken niet kunnen zien.”
  Hierop kreeg ik van de heer Philip Heylen de reactie dat voor rolstoelgebruikers een verdieping lager een zijterras is voorzien en : “Het is een prachtig panorama en verdient absoluut niet de negatieve beschrijving die u eraan geeft.” Ik had het een zijterrasje genoemd.
  Gisteren, 4/5/2011 op Het Journaal werd een hele rondleiding getoond en eindigde met: ”… en de kers op de taart is het Panoramische dak …”.
  Van die kers en die taart zullen personen in een rolstoel niet kunnen proeven of eten, om de beeldspraak aan te houden.
  Dat is toch spijtig.

 3. Carine Adriaenssen zegt:

  Beste,

  Ik zou graag 2 gratis toegangstickets reserveren voor zaterdagvoormiddag a.s.

  Met vriendelijke groeten,

  Carine Adriaenssen
  carine@albitum.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s