Ouders Stefano Giuliani krijgt Folieprijs van çavaria, Fobieprijs voor aartsbisschop André-Joseph Léonard

Geen verrassingen tijdens de nieuwjaarsreceptie van çavaria toen de ouders van So You Think You Can Dance-deelnemer Stefano Giulani de Folieprijs kregen uit handen van Vlaams minister voor Diversiteit Pascal Smet. Aartsbisschop André-Joseph Léonard kreeg de Fobieprijs.

Woordvoerster Mieke Stessens van çavaria : “Het blijft belangrijk dat mensen die hun coming-out doen, gesteund worden door hun gezin en omgeving. Ook in 2011 blijft een coming-out een grote stap, ook al is onze maatschappij veranderd. Een publieke getuigenis als die van de vader van Stefano is heel waardevol. We zagen bijvoorbeeld dat onze Holebifoon na die uitzending meer oproepen kreeg over het thema coming-out.”

Andere kandidaten waren het Argentijns parlement, dat het homohuwelijk instelde en hiv-preventiepionier Patrick Reyntiens.

De recente uitspraken van Léonard vindt çavaria verwerpelijk, schadelijk en idioot. “Hij heeft seropositieve homo’s daadwerkelijk tot in het diepste van hun wezen beledigd door te stellen dat hiv een immanente vorm van gerechtigheid is. Later insinueerde hij ook nog dat kinderen die opgroeien bij holebi-ouders, daar eigenlijk schadevergoeding voor zouden kunnen vragen,”, aldus Mieke Stessens.

Andere genomineerden waren de Belgische federale regering voor het “niets doen” en Oegandees parlementair David Bahatie. Hij wil homo’s aan de galg.

Dit bericht werd geplaatst in Godsdienst, Holebi, Media, Politiek, Showbizz, Televisie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Ouders Stefano Giuliani krijgt Folieprijs van çavaria, Fobieprijs voor aartsbisschop André-Joseph Léonard

  1. Pingback: Ouders Stefano Giuliani: “Homo of niet, je moet achter je kind staan” | Lacquemant

  2. Pingback: Gentse bisschop Luc Van Looy: “Voor mij zijn homo’s en lesbiennes als mijn broers en mijn zusters” | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s