Gay-Straight Alliance NL countert homofobie met scheldwoordenvideo

Het Gay-Straight Alliance-netwerk (GSA) van holebikoepel COC Nederland start vandaag met een televisiecampagne tegen homofobie. GSA’s zijn groepjes holebi’s en hetero’s die zich samen inzetten tegen homo- en transfobie. Het idee komt uit de VS overgewaaid.

TV-campagne tegen homofobie van start

[…]

De tv-commercial is vanaf vandaag een aantal weken te zien op MTV, TMF, Comedy Central en rondom jongerenprogramma’s op Ned 1, 2 en 3. (eerste uitzending vanavond  om 18:52 op Ned 1)

De Bekende Nederlanders maken in de commercial een statement tegen homofobie. Verschillende rappers doen mee in de clip. “In de hiphopcultuur heerst nog veel homofobie”, zegt Gers (bekend van Broodje Bakpao, foto). Ook Sef en Glen van Flinke namen, Dio en jong talent Monsif keren zich in de clip tegen homodiscriminatie.

In de clip doen ook TMF-VJ Veronica, jonge acteurs Gaite Jansen (In therapie), Robert de Hoog (winnaar Gouden Kalf en eerste Nederlander in een Spielberg-film) en Spangas acteurs Jasper Gottlieb, Talisia Misiedjan en Titia Hoogendoorn mee.

Op http://www.gaystraightalliance.nl  kunnen jongeren in contact komen met andere GSA-jongeren en meer lezen over hoe je een GSA opzet. Het GSA-Netwerk kwam op 10 december jl. in het nieuws door de Paarse Vrijdag-actie. GSA’s op bijna 150 scholen riepen medeleerlingen en docenten op om in het paars naar school te komen als statement tegen homo- en transfobie. Zelfs minister-president Rutte droeg die dag paars.

Homo- en transfobie is op scholen nog een groot probleem. “Zeker de helft van alle leerlingen zegt dat het op hun school niet veilig genoeg is om uit de kast te komen en net zoveel leerlingen zegt een probleem te hebben met openlijke homoseksualiteit”, zegt Geert-Jan Edelenbosch, projectleider Jongeren en Onderwijs bij COC Nederland. COC Nederland ondersteunt de Gay-Straight Alliances in Nederland.

De videoclip is geregisseerd door Sia Hermanides. Eerder maakte Hermanides de bekroonde korte film Suikertrip en werkt momenteel aan de serie Heet Gras waarin een lesbisch meisje de hoofdrol speelt.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Televisie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s