US marinekapitein produceerde homofobe films (+ video)

Kapitein Owen Honors van de US Navy vond het erg leuk om ongepaste video’s met holebithema’s te maken. De filmpjes zijn nu bekendgemaakt. De bevelhebber van de USS Enterprise is ondertussen geschorst.

Marineofficier ontheven van opdracht na homo-onvriendelijke video’s

Marineofficier Owen Honors wordt meer dan waarschijnlijk ontheven van zijn opdracht nadat vorige weekend ongepaste video’s zijn uitgelekt die vier jaar geleden werden getoond aan de bemanning op de USS Enterprise, aldus CNN.

In de VS ontstond er het voorbije weekend ophef nadat enkele video’s openbaar zijn gemaakt die zijn opgenomen op de USS Enterprise, een van de grootste oorlogsschepen van de Amerikaanse marine. Enkele fragmenten werden gepubliceerd op de website van de krant The Virginian-Pilot in Norfolk.

In de video’s, die in 2006 en 2007 werden opgenomen om de bemanning te vermaken, nemen een aantal hooggeplaatste militairen homo’s en vrouwen op de hak. De toenmalige tweede man op het vliegdekschip, Owen Honors, maakte onder meer vrouw- en homo-onvriendelijke opmerkingen.

Zon’ zesduizend militairen hebben de video’s gezien. In mei 2010 werd Honors nog gepromoveerd tot gezagvoerder van het schip. De Amerikaanse marine heeft intussen een onderzoek aangekondigd naar de ‘ongepaste’ beelden. ‘Video’s die vier, vijf jaar geleden op de USS Enterprise werden gemaakt, waren toen onaanvaardbaar en zijn dat nog steeds binnen de Amerikaanse marine’, aldus marinewoordvoerder Chris Sims.

Intussen raakte bekend dat Honors wordt ontheven van zijn opdracht. De beslissing is nog niet officieel bekendgemaakt, maar volgens persagentschap AP zou er binnenkort een mededeling volgen Honors van de USS Enterprise vervangen wordt als bevelhebber op het schip.

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Media, Politiek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s