Belgische regering en Léonard genomineerd voor Homofobieprijs, ouders Stefano Giuliani voor Folieprijs

Aartsbisschop André-Joseph Léonard is – en dat is geen verrassing – genomineerd voor de Fobieprijs. De Belgische regering krijgt ook een tik. Omdat het “niets deed”. De ouders van Stefano Giuliani steunden hun zoon tijdens So You Think You Can Dance. Terwijl vader Giuliani eigenlijk niet zo happig is op de geaardheid van zoonlief.

Wie wint de Folie- en Fobieprijs 2010 van çavaria?

De nominaties voor de Folie- en Fobieprijzen van çavaria voor 2010 zijn gekend. De Folieprijs gaat zoals ieder jaar naar een persoon of organisatie die zich verdienstelijk maakte in de strijd voor holebi- en transgenderemancipatie. De Fobieprijs gaat naar wie deze emancipatie verhinderde.

Genomineerden Folieprijs:

Het Argentijnse parlement. In juli 2010 werd het burgerlijk huwelijk voor holebi’s opengesteld in Argentinië. Argentinië is daarmee het eerste land in Zuid-Amerika waar holebi’s kunnen huwen. Holebivriendelijke wetgeving kan een positieve invloed hebben op de mentaliteit van een bevolking. Dat meer en meer landen het huwelijk tussen partners van hetzelfde geslacht erkennen, is dan ook toe te juichen.

De ouders van ‘So you think you can dance’-deelnemer Stefano. Zij verdienen een nominatie voor de steun aan hun homoseksuele zoon. Zij deden een hartverwarmende getuigenis op televisie en riepen andere ouders op om hun holebikinderen te steunen.

Patrick Reyntiens. Patrick deed in de media meerdere malen zijn verhaal als hiv-positieve homoman. Patrick werkt ook voor Sensoa. Hij vertegenwoordigt het belang van de bespreekbaarheid van het hiv-thema en symboliseert ook de anonieme hiv-positieve homoman. Hiv is zeer onzichtbaar, ook al zijn de cijfers van het aantal hiv-besmettingen bij homomannen onrustwekkend hoog.

Genomineerden Fobieprijs:

De Belgische regering. De huidige ontslagnemende regering gaf geen enkele impuls aan het parlement om de lacunes in de wetgeving aan te passen. Er zijn enkele dossiers hangende, zoals het geslachtsneutraal maken van het vaderschapsverlof, de aanpassing van de wet op de transseksualiteit of het toegankelijk maken van het adoptieverlof voor holebi’s. Er is met deze dossiers niets gebeurd.

David Bahati. Dit Oegandese parlementslid is verantwoordelijk voor het beruchte wetsvoorstel dat strengere straffen wil opleggen aan holebi’s. Hij pleit onder andere voor het toepassen van de doodstraf bij homoseksuele contacten. Bahati speelt een zeer grote rol in het homovijandige klimaat in Oeganda.

Aartsbisschop André-Joseph Léonard. Léonard noemde hiv een ‘vorm van immanente gerechtigheid’. Hij bracht hiv rechtstreeks in contact met het ‘promiscue gedrag van homomannen’. In de Kamercommissie over seksueel misbruik in de Kerk, legde hij een link tussen schadevergoeding voor kinderen en opgroeien in een holebigezin.

De winnaars van de Folie- en Fobieprijs 2010 worden op 15 januari 2011 bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van çavaria. Die vindt plaats in de Balzaal van de Gentse Vooruit, vanaf 20u.

De keuze van de Belgische regering is toch vreemd. Ten eerste is de regering al meer dan zes maanden in lopende zaken. Nieuwe initiatieven zijn dus moeilijk. Bovendien waren er meer dringende kwesties. De nominatie van de federale regering doet denken aan de nominatie van Jo Vandeurzen in 2009. Wilt çavaria een bisnummer? Wilt het aandacht? Deze nominatie begrijp ik toch niet…

Benjamin

Dit bericht werd geplaatst in Holebi, Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Belgische regering en Léonard genomineerd voor Homofobieprijs, ouders Stefano Giuliani voor Folieprijs

  1. Pingback: Groen! gaat niet naar nieuwjaarsreceptie aartsbisschop Léonard | Lacquemant

  2. Pingback: Ouders Stefano Giuliani krijgt Folieprijs van çavaria, Fobieprijs voor aartsbisschop André-Joseph Léonard | Lacquemant

  3. Pingback: Protest tegen aartsbisschop Léonard tijdens gay pride in Brussel | Lacquemant

  4. Pingback: Aartsbisschop Léonard: “Als [homopriester] Borremans oprecht is, verdient hij een kans | Lacquemant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s